ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας και η Πρωτοβουλία 21 διοργάνωσαν το διεθνές εικαστικό πρόγραμμα για παιδιά & εφήβους: αγκαλιάΖΩ τη ΓΗ σε συνεργασία με το United Nations Environment Programme των ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ, με στόχευση την ενδυνάμωση των παιδιών, ώστε να ευαισθητοποιηθούν και να δράσουν για την κλιματική αλλαγή μέσω της τέχνης.

Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 19 Σεπτεμβρίου 2022, με την παρουσία των 17 μεγαλύτερων ιδρυμάτων της χώρας, από τον Συντονιστή της Πρωτοβουλίας 21, κ. Ιωάννη Μάνο, ανάμεσα σε άλλες δράσεις με επίκεντρο την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος. Αποτελεί μια εικαστική πρόσκληση προς τους μαθητές Α βάθμιας και Β βάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας αλλά και 30 χωρών του εξωτερικού να στείλουν με την γλαφυρή δύναμη της τέχνης ένα παγκόσμιο μήνυμα για την προστασία του πλανήτη μας.

Κατά την διάρκειά του προγράμματος συγκεντρώθηκαν χιλιάδες έργα με την συμμετοχή δεκάδων σχολείων και πολιτιστικών φορέων. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στις 6 Ιουνίου του 2023. Η επιτροπή καλλιτεχνικής αξιολόγησης της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας, η οποία απαρτίστηκε από 14 εικαστικούς, αφού βαθμολόγησε τα έργα στα ακόλουθα πεδία: Έκφραση (25%), Φαντασία (25%), Καινοτομία (20%), Αισθητική (20%),Τεχνική(10%), κατέληξε στα επικρατέστερα, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται και έξι έργα μικρών δημιουργών των ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΚΔΑΠ BRAINFIT.

Οι Λαρισαίοι διακριθέντες μαθητές των εξειδικευμένων ΚΔΑΠ BRAINFIT είναι:

· ΜΠΛΑΝΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

· ΝΤΕΜΙΡΙ ΙΩΑΝΝΑ

· ΠΡΑΠΑ ΕΥΔΟΚΙΑ

· ΣΙΜΟΥ ΕΛΛΗ

· ΣΟΦΟΛΟΓΗΣ ΔΗΜΗΤΗΣ

· ΤΖΑΦΕΡΗ ΑΝΤΡΙΑΝΑ

Την οργάνωση και τον συντονισμό του προγράμματος ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί των ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΚΔΑΠ BRAINFIT Έλενα Οσμάνι και Φρειδερίκη Παπανικολάου.

Να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα ΚΔΑΠ BRAINFIT διακρίνονται για μία ακόμα φορά σε διεθνές εικαστικό πρόγραμμα!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ