ΕΥ. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΜΑΖΙ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ «ΦΩΤΕΙΝΟΥΣ ΟΡΙΖΩΝΤΕΣ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Στην εκδήλωση «Η Ζωή Αλλιώς 2023 – ΟρίΖΩντας», που πραγματοποίησε το Εργαστήρι Ζωής του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – ΟΚΑΝΑ στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, συμμετείχε η Επίτιμη Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης, τ. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και υπ. Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, τα κάτωθι:

«Απόψε δεν θα μπορούσα να βρίσκομαι πουθενά αλλού, παρά μονάχα εδώ κοντά σας, στην καθιερωμένη καλοκαιρινή γιορτή του Εργαστηρίου Ζωής, που αισθάνομαι σαν το τρίτο παιδί μου.

Βλέπετε , είναι το μικρό και χαϊδεμένο μου, αυτό που με συγκινεί και με συνεπαίρνει , γιατί ακριβώς το γέννησα, βλέποντας μέσα από τα μάτια των άλλων δύο, που ήδη είχα αποκτήσει.

Με ξεχωριστή συγκίνηση ταξίδεψα και εγώ με την ιστορία “Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος”, στο ταξίδι όπου παρά τα εμπόδια, οι Ήρωες επιτυγχάνουν να βγουν νικητές. Με μεγάλη περηφάνια για το συναρπαστικό αποτέλεσμα που παρακολουθήσαμε, θα ήθελα να απευθύνω τα πιο ειλικρινή συγχαρητήρια στις ομάδες των παιδιών, των εφήβων, των ενηλίκων, σε όλους όσοι εργάστηκαν για την αποψινή διοργάνωση.

Μέσα από το χορό, τη μουσική, τα τραγούδια, τις εικαστικές δημιουργίες, που τόσο ονειρικά ξεδιπλώθηκαν μπροστά στα μάτια μας, επιβεβαιώσαμε για μια ακόμα φορά πως “η ζωή αλλιώς” δεν αποτελεί μακρινό όνειρο, αλλά απτή πραγματικότητα που μαζί έχουμε τη δύναμη να υλοποιούμε.

Κάθε χρονιά, αισθάνομαι σαν να μην πέρασε μια μέρα από όταν κρατούσαμε το Εργαστήρι Ζωής στα πρώτα του βήματα. Και κάθε χρονιά, το καμαρώνω σαν “χαζομαμά” να εξελίσσεται, να ωριμάζει, να διακρίνεται σε διεθνές επίπεδο, να ανοίγει τα φτερά του, αγκαλιάζοντας στη θαλπωρή του κάθε συνάνθρωπό μας σε ανάγκη.

Στην έναρξη, λοιπόν, του φετινού καλοκαιριού, αθροίζουμε σήμερα τις ευχές μας, οι μέρες που ακολουθούν να είναι ηλιόλουστες για όλους τους Ήρωες της διπλανής πόρτας, μακριά από “σκιές” και “μπόρες”.

Οφείλουμε όλοι μαζί, στην προτροπή του Εργαστηρίου «η ζωή αλλιώς», να απαντήσουμε στο αυτόματο ερώτημα : «αλλιώς- αλλά πώς;»

Αλλιώς, σημαίνει φτιάχνουμε ένα κόσμο που δεν θα αφήνει Ανθρώπους να πνίγονται κρυμμένοι στα αμπάρια της δυστυχίας, της φτώχειας και του κατατρεγμού

Αλλιώς, σημαίνει φτιάχνουμε ένα κόσμο που δεν θα αφήνει να πεθαίνουν Άνθρωποι διασχίζοντας τη Σαχάρα για να βρουν νερό να πιουν, τόπο να ζήσουν και μέρος να σταθούν

Αλλιώς, σημαίνει φτιάχνουμε ένα κόσμο που δεν θα αφήνει να πεθαίνουν στην καρότσα του αγροτικού Άνθρωποι που θα ζούσαν, αν οι δομές υγείας ήταν επαρκείς

Αλλιώς σημαίνει φτιάχνουμε ένα κόσμο που δεν θα αφήνει να κακοποιούνται Άνθρωποι, Γυναίκες και Παιδιά που δεν έχουν κάπου να ακουμπήσουν και συνεχίζουν να υπομένουν

Αλλιώς σημαίνει φτιάχνουμε ένα κόσμο που δεν θα χρειάζεται για να τα αντέξει κανείς όλα αυτά να χρειάζεται να καταφύγει στις ουσίες, στην εξάρτηση και στο κρυφτούλι από την κυνική πραγματικότητα

Αλλιώς τελικά, σημαίνει το δικαίωμα ΟΛΩΝ στην αξιοπρέπεια, στην περηφάνια του Ανθρώπου, για τον τρόπο που ζει και τον Τόπο που κατοικεί.

Στο χέρι μας είναι λοιπόν , να γίνουν όλα «Αλλιώς» , με αγάπη και αλληλεγγύη, με ανθρωπιά και ενσυναίσθηση, με σχέδιο και δράσεις, με αδιάκοπο μεράκι και καινοτόμες πρωτοβουλίες, να παλέψουμε για να διασφαλίσουμε ανοιχτούς ορίΖΩντες για απάνεμα ταξίδια ελπίδας, δύναμης και προοπτικής σε μια πραγματική “ζωή αλλιώς”

Όσο αυτό το Εργαστήρι υπάρχει, τόσο η ελπίδα μένει ζωντανή …».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ