ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΤΟ 250 ΣΕΛΙΔΩΝ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Σε νέα φάση μπαίνει πλέον η δικαστική διερεύνηση του εγκλήματος στα Τέμπη αφού οι δικαστικοί εμπειρογνώμονες παρέδωσαν σήμερα στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή ένα πολυσέλιδο πόρισμα, στις 250 σελίδες του οποίου περιλαμβάνονται συνομιλίες και υλικό, το οποίο αναμένεται να αξιολογηθεί από τον Ειδικό Ανακριτή που θα αποφασίσει για το αν θα αποδοθούν ευθύνες και σε άλλα πρόσωπα.

ΝΕΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Εν τω μεταξύ νέα προθεσμία για να απολογηθεί στις 10 Ιουλίου, ζήτησε και πήρε σήμερα ο διευθυντής από το 2021 έως σήμερα της Διεύθυνσης Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων και Ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ που εμφανίστηκε ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή και είναι ένα από τα πέντε διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ, σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Αύριο την πόρτα του Ανακριτή αναμένεται να περάσουν δύο ακόμη διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού, ενώ στις 30 Ιουνίου αναμένεται να απολογηθούν οι δύο γενικοί διευθυντές Δικτύου του ΟΣΕ.

Και τα πέντε στελέχη του ΟΣΕ αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα που αφορούν στην διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων δια παραλείψεως.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ