Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΑΠΟ ΔΑΜΑΣΙ: ΖΩΗ ΣΕ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ

Το Δαμάσι, το Δομένικο και ο Ευαγγελισμός αποτέλεσαν τους νέους σταθμούς στην περιοδεία της τ. Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και υπ. Βουλευτού Λάρισας, Ευαγγελίας Λιακούλη, στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου.

Ειδικά στο Δαμάσι, η υπ. Λαρισαία Βουλευτής κατακεραύνωσε «την αδιαφορία και αναλγησία της Κυβέρνησης της Ν.Δ., που έχει εγκαταλείψει για χρόνια δεκάδες οικογένειες, μεταξύ των οποίων ευάλωτοι συνάνθρωποί μας, όπως ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά, να ζουν στα κοντέινερ. Το πολυδιαφημισμένο “Επιτελικό Κράτος” κατέρρευσε παταγωδώς και τα “συντρίμμια” της δήθεν αποτελεσματικότητάς του, προκαλούν ακόμα αβίωτες συνέπειες για τους Δαμασιώτες.

Η ζωή σε κοντέινερ δεν είναι το μέλλον που αξίζει ο Λαός μας. Δεν είναι η ζωή αξιοπρέπειας και περηφάνιας που οραματιζόμαστε για κάθε συμπολίτη μας. Απαιτείται, επιτέλους, να τεθεί σε ταχεία εφαρμογή ένα πολύπλευρο σχέδιο αναπτυξιακής ανάταξης της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Δαμασίου, οι πολίτες να αποκτήσουν το στοιχειώδες, ένα ασφαλές “κεραμίδι” πάνω από το κεφάλι τους, να ξεκολλήσουμε το χρόνο που παραμένει ακόμα σταματημένος στην ώρα του σεισμού».

Από το Δομένικο, η Ευαγγελία Λιακούλη, διαθέτοντας άλλωστε την πολύτιμη πολυετή εμπειρία ως νομική συμπαραστάτης συγγενών των αθώων θυμάτων του ολοκαυτώματος, στηλίτευσε εκ νέου τις «αποκαλυπτικές, απαράδεκτες και επιζήμιες δηλώσεις του “δεξιού χεριού” του κ. Μητσοτάκη, εκπροσώπου της Ν.Δ., κ. Άκη Σκέρτσου, αναφορικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις», υπογραμμίζοντας πως «για εμάς στο ΠΑΣΟΚ αποτελεί βαθιά πεποίθηση, όπως έχει ξεκαθαρίσει και ο Πρόεδρός μας, Νίκος Ανδρουλάκης, πως έχουμε χρέος να διεκδικήσουμε τις γερμανικές επανορθώσεις, αγωνιζόμενοι με κάθε πολιτικό και νομικό μέσο. Οι ναζιστικές θηριωδίες δεν λησμονούνται, δεν παραγράφονται. Στα ματωμένα χώματα του Δομενίκου, δεσμευόμαστε να μην σταματήσουμε ποτέ τον αγώνα για δικαίωση και λύτρωση, στη μνήμη των ένδοξων Ηρώων που έχυσαν το αίμα τους για τη Λευτεριά της πατρίδας μας».

Στο πλαίσιο της περιοδείας, η τ. Γραμματέας της Κ.Ο. και υπ. Βουλευτής Λάρισας ανέδειξε πως «το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Λαού που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, δεν υπήρξε ποτέ κόμμα διαμαρτυρίας, δεν “καβάλησε” ποτέ το “κύμα” του λαϊκισμού για να εκμεταλλευτεί τις διαδοχικές κρίσεις που έπληξαν την πατρίδα μας. Αντιθέτως, παραμένουμε σταθερά και αδιαπραγμάτευτα δύναμη υπευθυνότητας, λογικής και αξιοπιστίας, με μοναδική μας έννοια να είμαστε θεσμικά χρήσιμοι και αποτελεσματικοί στις ανάγκες της καθημερινότητας κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα που πασχίζει να τα φέρει βόλτα. Με τη δική σας δύναμη και εμπιστοσύνη, ενωμένοι ορθώνουμε ισχυρό προοδευτικό ανάχωμα στη γαλάζια ασυδοσία, κάνουμε όλοι μαζί την Αλλαγή δυνατή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ