ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ 100% ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΗ

Δήλωση του Στέλιου Τσικριτσή υποψήφιου βουλευτή Λάρισας του κόμματος

Ανάμεσα στους πολλούς λόγους για τους οποίους οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι πρέπει να ψηφίσουν το ΚΚΕ την Κυριακή 25 Ιούνη , είναι οι συχνές ζημιές στην αγροτική παραγωγή, οι ανεπαρκείς και καθυστερημένες αποζημιώσεις που λαμβάνουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι.

Το ΚΚΕ, με τις παρεμβάσεις του όλα αυτά τα χρόνια, στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών για να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους, χωρίς εξαιρέσεις και σε όλα τα στάδια της παραγωγής, για ΕΛΓΑ δημόσιο φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, και όχι να στηρίζεται μόνο στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών, και καμία είσοδο ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή.

Αυτό απαντάει σήμερα στις ανάγκες των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, για να προστατεύονται ουσιαστικά από τις φυσικές καταστροφές, να μπορούν να μείνουν στην παραγωγή και να επιβιώνουν.

Από την άλλη, οι αγρότες χρειάζεται να έχουν υπόψιν τους , αυτά που δήλωσε κυνικά σε συνέντευξη που παραχώρησε , νυν βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με τη ΝΔ στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας . Να τι είπε ο εν λόγω υποψήφιος: «Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η ολοκλήρωση μιας τέτοιας αναλογιστικής μελέτης με την κάλυψη όλων αυτών των κινδύνων των ζημιογόνων αιτιών που φέρνουν καταστροφές στον πρωτογενή τομέα, συνεπάγεται και αύξηση του ασφαλίστρου».

Την ώρα που το χαλάζι, η ξηρασία, οι παγετοί, οι βροχοπτώσεις πλήττουν όλο και πιο συχνά την παραγωγή, η ΝΔ λέει στον βιοπαλαιστή αγρότη πως αν θέλει προστασία από τις φυσικές καταστροφές, θα πρέπει να πληρώσει ακόμα περισσότερα στον ΕΛΓΑ!

Τη «λογική» της ανταποδοτικότητας, που μετατρέπει την προστασία της παραγωγής σε ατομική (και πανάκριβη) υπόθεση, την έχουν πληρώσει και την πληρώνουν ακριβά οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι, με όλες τις κυβερνήσεις. Την ίδια πολιτική υπηρετούν και οι κάθε λογής «κόφτες» στον κανονισμό του ΕΛΓΑ, ενώ το κράτος δεν παίρνει ούτε τα στοιχειώδη μέτρα πρόληψης και προστασίας της παραγωγής από φυσικά φαινόμενα, αφήνοντας τους αγρότες εκτεθειμένους σε μεγάλες απώλειες και σε καταστροφή του εισοδήματος, που για πολλούς απ’ αυτούς σημαίνει βίαιο ξεκλήρισμα.

Πράγματι, λοιπόν, ας μην κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα, που κλιμακώνουν την άγρια πολιτική σε βάρος των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων.

Το δίκαιο αίτημα για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και αποζημιώσεις 100% προϋποθέτει σύγκρουση με αυτήν την πολιτική, με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που στέκεται σταθερά στο πλευρό τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ