ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ: Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ενα από τα κύρια θέματα της σημερινής συνεδρίασης του δ.σ. του δήμου Τυρνάβου είναι η λήψη απόφασης για τη συνδιοργάνωση της Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα το τετραήμερο 24 – 27 Αυγούστου, από το δήμο Τυρνάβου, την περιφέρεια Θεσσαλίας και την ΚΕΔΗΤ. Την ίδια ώρα ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά το γεγονός αν το συμβούλιο θα δεχθεί την πρόταση της κοινότητας για διοργάνωση και των μουσικών εκδηλώσεων από το δήμο και όχι από ιδιώτη όπως γίνονταν τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εισήγηση – πρόταση του αντιδημάρχου Ανδρέα Γιαννόπουλου δεν αναφέρεται τίποτα για το καλλιτεχνικό μέρος της γιορτής.

Δείτε την εισήγηση:

«Όπως είναι γνωστό, η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα διοργανώνεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου στο άλσος του Αγ. Γεωργίου Αμπελώνα με στόχο την προβολή του τοπικού κρασιού, την ψυχαγωγία των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών και γενικότερα την προβολή της περιοχής μας.
Φέτος η Γιορτή προτείνεται να πραγματοποιηθεί στις 24 ως 27 Αυγούστου 2023 σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την ΠΕΔ Θεσσαλίας και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Τυρνάβου (Κ.Ε.ΔΗ.Τ.), οι οποίοι αναλαμβάνουν την κάλυψη ορισμένων δαπανών των εκδηλώσεων και των συνοδευτικών δράσεων.
Επίσης προτείνεται η χορήγηση αδειών κατάληψης και η διάθεση θέσεων χαλβαδοπωλείων και μικροπωλητών στους ενδιαφερομένους που θα προκύψουν μετά την υποβολή αιτήματος προς την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Τυρνάβου.

Η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου

Στην απόφαση που πήρε το τοπικό συμβούλιο Αμπελώνα για τη διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού, στη συνεδρίαση της 20ης Ιουνίου,  αναφέρονται τα εξής:

«Για το θέμα της διοργάνωση της γιορτής κρασιού 2023 η Πρόεδρος έθεσε υπόψη του Τ.Σ. τα όσα διημείφθησαν  στη συνάντηση που είχαν πριν μερικές ημέρες ο κ.Δήμαρχος με το τοπικό συμβούλιο και τους Προέδρους των συλλόγων της Δ.Κ. Αμπελώνα σχετικά με τον τρόπο διοργάνωσης και διεξαγωγής της γιορτής κρασιού 2023.

Στη συνέχεια τόνισε ότι συζήτησαν την διοργάνωση να την αναλάβει εξ ολοκλήρου ο Δήμος Τυρνάβου, να υπάρχει συμμετοχή των συλλόγων στα πολιτιστικά δρώμενα, ο χρόνος διεξαγωγής να είναι από 24-8 έως 27-8-2023 με γνώμονα την τόνωση της αγοράς του Αμπελώνα και την ενίσχυση τοπικών σχημάτων.

ΟΙ Τ.Σ. Δημάκης Μάριος,Τσακνάκη Παρασκευή και Κουβέλας Νικόλαος προτείνουν να ηγείται το τοπικό συμβούλιο γνωμοδοτικά αντί επιτροπής (διαφάνεια,καταγραφή όλων και μεταφορά ιδεών.

Η Πρόεδρος και οι Τ.Σ. Κουτούκα Μαρία και Ουλάνης Αγησίλαος συμφωνούν και επιθυμούν να συσταθεί οργανωτική επιτροπή.
Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κάλεσε τα μέλη της όπως αποφασίσουν σχετικά.

Η Δημοτική Κοινότητα Αμπελώνα αφού άκουσε την εισήγηση της Προέδρου και μετά από διαλογική συζήτηση,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Την διοργάνωση να την αναλάβει εξ ολοκλήρου ο Δήμος Τυρνάβου. Να υπάρχει συμμετοχή των συλλόγων στα πολιτιστικά δρώμενα. Χρόνος διεξαγωγής 24-8 έως 27-8-2023.

Συμφωνήθηκε για μία τουλάχιστον από τις τέσσερις ημέρες της διοργάνωσης ένα όνομα πανελλήνιας εμβέλειας και αν είναι εφικτό και περισσότερο και τις υπόλοιπες τρεις ημέρες της διοργάνωσης λαϊκά τοπικά σχήματα μικρότερης εμβέλειας ανάλογα με το ποσό που θα διατεθεί με γνώμονα την τόνωση της αγοράς και τοπικών προϊόντων του Αμπελώνα και την ενίσχυση τοπικών σχημάτων.

Σχετικά με την οργανωτική επιτροπή ισχύουν τα διαλαμβανόμενα στο ιστορικό της παρούσης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ