ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαρισαίων για το θάνατο του

«Έφυγε» χθες από τη ζωή, σε ηλικία 97 ετών, το ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ Γιώργος Φιλιππίδης. Σε συλλυπητήρια ανακοίνωση των οργανώσεων Λάρισας του κόμματος αναφέρονται τα εξής:

«Ο σύντροφος Γιώργος στάθηκε όρθιος σ’ όλη τη διάρκεια της πολύχρονης κομματικής ζωής του, υπηρέτησε τους σκοπούς και τα ιδανικά του ΚΚΕ για δεκαετίες, μέχρι και σήμερα σαν μέλος της ΚΟΒ Αγ. Κωνσταντίνου – Κέντρου – Σουφλαρίων Λάρισας.

Συμμετείχε στην ΕΑΜική αντίσταση τη δεκαετία του 1940 ως αετόπουλο και στη συνέχεια ως ΕΠΟΝίτης, και μέλος του Συμβούλιου Πόλης Λάρισας της ΕΠΟΝ.

Εξορίστηκε και φυλακίστηκε για τη δράση του, την ιδεολογία του το 1959 το 1961 και το 1967. Μάλιστα το 1967 εξορίστηκε, όντας δημοτικός σύμβουλος Λάρισας, με τη σύλληψη του να γίνεται μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Σε όλη του τη ζωή αποτελούσε σημαντικό στήριγμα στη δουλειά του Κόμματος. Μετά 1974 διετέλεσε μέλος της ΚΕΟΕ, και στέλεχος για πολλά χρόνια στην ΚΟ Λάρισας του ΚΚΕ.

Την περίοδο των αντεπαναστατικών ανατροπών και της κρίσης στο ΚΚΕ 1989 – 1991, υπερασπίστηκε το χαρακτήρα του Κόμματος από τις επιθέσεις του οπορτουνισμού και του ταξικού αντίπαλου. Παράλληλα, στήριξε για πολλά χρόνια το παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ ως μέλος της Δ.Ε. αλλά και από τη θέση του πρόεδρου».

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαρισαίων για το θάνατο του Γιώργου Φιλιππίδη

Ψήφισμα για την θάνατο του πρώην δημοτικού συμβούλου και προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων Γιώργου Φιλιππίδη, εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο στο πλαίσιο της κατεπείγουσας σε δια περιφοράς συνεδρίαση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων αποφάσισε ομόφωνα:

1. Να εκφράσει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
2. Να δημοσιευθεί το παρόν.
Το παρόν συντάχθηκε, αναγνώσθηκε και αφού βεβαιώθηκε υπογράφεται όπως παρακάτω.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ