ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με σύνθημα «μόνιμη δουλειά –όχι στις απολύσεις», εργαζόμενοι που δούλευαν πάνω από 3,5 χρόνια με ανανεούμενες συμβάσεις εργασίας (ΣΟΧ) στην καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, πραγματοποίησαν σήμερα κινητοποίηση στο προαύλιο του νοσοκομείου, καταγγέλλοντας την παράδοση της υπηρεσίας καθαριότητας σε εργολαβική εταιρεία η οποία έχει σαν αποτέλεσμα να πετιούνται στο δρόμο 15 εργαζόμενοι.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν εκπρόσωποι των σωματείων των υγειονομικών της πόλης, το κλαδικό σωματείο καθαριστών/τριών Λάρισας και ο Γιάννης Σκόκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Στην συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για την ξαφνική απόλυση τους, αφού όπως τόνισαν, οι εργαζόμενοι είχαν ανανεώσει τη σύμβαση μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου του 2023 η οποία διακόπηκε ξαφνικά χθες, αφού από σήμερα Παρασκευή αναλαμβάνει ο εργολάβος.

Ταυτόχρονα εξέφρασαν την αγωνία τους, σημειώνοντας ότι πολλοί από τους εργαζόμενους βρίσκονται σε τέτοια ηλικία όπου δύσκολα μπορούν να ξαναβρούν δουλειά. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από το διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου να μεσολαβήσει στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, ώστε να συνεχισθούν παράλληλα οι συμβάσεις και να μην χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του.

Μετά τη συνάντηση οι εργαζόμενοι δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για να παραμείνουν στη δουλειά τους, ενώ όπως τόνισαν θα συντονίσουν τον αγώνα τους και με άλλους συμβασιούχους που απολύθηκαν αυτό το διάστημα, όπως για παράδειγμα οι 30 συμβασιούχες του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Σκόκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, αφού μετέφερε την συμπαράσταση του στον αγώνα των εργαζομένων σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «έχουμε διαπιστώσει πολλές φορές τις ελλείψεις σε προσωπικό, τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όσο και πανελλαδικά. Επομένως θεωρούμε απαράδεκτο και απάνθρωπο το γεγονός ότι 15 άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους ενώ υπάρχουν τόσες ανάγκες. Στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων για παράταση της σύμβασης τους, ενώ ταυτόχρονα ζητάμε να τελειώσει το καθεστώς της ομηρίας στο οποίο βρίσκονται οι συνάδελφοι με την υπογραφή κάθε φορά των συμβάσεων και να μονιμοποιηθούν. Καταγγέλλουμε την είσοδο των εργολάβων στο νοσοκομείο, αφού αυτό συνιστά μια μορφή ιδιωτικοποίησης του. Είναι χαρακτηριστικό ακόμα ότι από την ενημέρωση του διοικητή του νοσοκομείου, ότι οργανικές θέσεις για τον τομέα της καθαριότητας του νοσοκομείου δεν προβλέπονται, επομένως ο τομέας αυτός περνά στα χέρια των εργολάβων, καθώς επίσης από τις προσλήψεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν προβλέπεται ούτε μία θέση στην καθαριότητα. Με τον οργανωμένο και συλλογικό αγώνα μέσα από τα σωματεία οι εργαζόμενοι μπορούν να κερδίσουν την παραμονή τους στην εργασία. Θα είμαστε σταθερά στο πλευρό τους.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ