2η ΘΕΡΙΝΗ ΒΡΑΔΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Το Σχολείο Αστρονομίας – ΚοινΣΕπ Έναστρον και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας – ΠΟΚΕΛ, συνεχίζουν τις θερινές βραδιές φιλοσοφίας, κάτω από τον έναστρο ουρανό, στον υπαίθριο χώρο, στο Περιβόλι τ’ Ουρανού, στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας. Η 2η βραδιά θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023, στις 8:30 μ.μ., έχει τίτλο :

«Αιτιοκρατία & Τυχαιότητα : η εισβολή του τυχαίου στη ζωή μας» και θα γίνει από τη Στεφανία Μπαργιώτα. Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι θέσεις περιορισμένες, για αυτό όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, πρέπει να το δηλώσει στο e-mail: info@enastron.org

Το Σχολείο Αστρονομίας και το ΠΟΚΕΛ αυτή τη φορά αποφάσισαν να καινοτομήσουν και να δώσουν το λόγο και την ευκαιρία σε μια μαθήτρια του σχολείου να κάνει την εισήγηση. Θα ασχοληθεί με την έννοια της τύχης και της αιτίας, της μοίρας και της τάξης, της αταξίας και του συστήματος, της πιθανότητας και της βεβαιότητας, του προκαθορισμένου και του αναπάντεχου, κ.α. Μετά την εισήγηση θα ακολουθήσει συζήτηση κι ερωτήσεις από το κοινό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ