ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΛΑΨΟΥΝ, ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΟΥΝ…

ΓΡΑΦΕΙ Ο Χρήστος Τσιόπας δημοτικός σύμβουλος της ΣΥΝ Πολιτείας

Χαλαρώστε συνάδελφοι, βρίσκεστε σε προεκλογικό οίστρο. Από την κατάστασή σας οι πολίτες περιμένουν να γεννηθούν γόνιμες και δημιουργικές διεργασίες που θα διορθώσουν τα στραβά και την κακή κατάσταση που έφερε η δημοτική αρχή το δήμο. Δεν περιμένουν να δεχτούν επιθέσεις επειδή αναφέρθηκαν στα σχόλια και τις αντιδράσεις σε όσα συμβαίνουν στα δημοτικά συμβούλια. Σιγά μην κλάψουν σιγά μην φοβηθούν οι πολίτες τέτοιες συμπεριφορές.

Δεν είχα πρόθεση να αναφερθώ στην συζήτηση και σε όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο στο θέμα της αποζημίωσης των συμβούλων. Αναγκάζομαι όμως να το κάνω γιατί υπήρξε μια υποκριτική επίθεση μελών του συμβουλίου σε πολίτη ο οποίος απλά ανέφερε τις αντιδράσεις των πολιτών επί πραγματικών συμβάντων που εξελίχθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο.

Το 27ο θέμα συζήτησης στο συμβούλιο ήταν σύμφωνα με την πρόσκληση ο «καθορισμός αποζημίωσης μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου».

Όταν ήρθε η σειρά μου να μιλήσω, υπενθύμισα στους παρευρισκόμενους την από μέρες δημόσια δήλωσή μου με την οποία δήλωνα ότι δεν θα δεχτώ την προβλεπόμενη αποζημίωση. Καλούσα και τους υπόλοιπους συμβούλους να κάνουν το ίδιο. Έτσι ένα σεβαστό χρηματικό ποσό να διατεθεί σε δομές που εξυπηρετούν συνδημότες μας που έχουν ανάγκες σίτισης και άλλης φροντίδας. Μάλιστα ζήτησα από τους συμβούλους τις επόμενες μέρες, αφού θα έχει καθαρογραφεί η απόφαση, να υποβάλλουμε αίτημα παραχώρησης στην οικονομική υπηρεσία.

Ακολούθησε ο κ. Χατζηκράχτης ο οποίος εκπροσωπώντας την Λαϊκή Συσπείρωση είπε: «Όπως και οι βουλευτές μας και εμείς θα πάρουμε τα χρήματα και θα τα δώσουμε στο κόμμα». Καταλαβαίνετε ότι μείναμε όλοι «κάγκελο» μην πιστεύοντας τα όσα ακούσαμε αλλά η διαδικασία συνεχίστηκε καθώς δεν υπήρξε καμιά διόρθωση ούτε από τον ίδιο ούτε από κανένα άλλο μέλος της παράταξης τους.

Είχε προηγηθεί φυσικά η αναφορά του προέδρου στο θέμα και η αποδοχή της εισήγησης (απόντος του δημάρχου, ο οποίος για άλλη μια φορά ήταν εκτός της αίθουσας) καθώς και η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου που εκπροσωπούσε στην συνεδρίαση την παράταξη «η πόλη που θέλουμε», ο οποίος δήλωσε πως αποδέχεται το ύψος της αποζημίωσης χωρίς να πει καμιά άλλη λέξη. Αυτό έδειξε πως οι 4 παριστάμενοι σύμβουλοι της παράταξης τους, δεν είχαν καμία πρόθεση και φυσικά καμιά πρόταση που να δηλώνει διάθεση παραχώρησης της αποζημίωσης.

Αυτά έγιναν στην επίσημη διαδικασία στο δημοτικό συμβούλιο και φυσικά υπάρχουν τα πρακτικά να τα επιβεβαιώσουν. Τώρα και μετά από τα αρνητικά σχόλια που ακούστηκαν στην πόλη, σε ανακοίνωση εν μέσω υπερβολικών, βερμπαλιστικών χαρακτηρισμών χωρίς αποδέκτη, υπάρχει διαφοροποίηση που δηλώνει πρόθεση διάθεσης του ποσού της αποζημίωσης. Ωραία λοιπόν αύριο το πρωί ραντεβού στην οικονομική υπηρεσία του δήμου να δηλώσουμε μαζί που θα δώσουμε τα χρήματα.

Αλλιώς συνάδελφοι χαλαρώστε κάνει και ζέστη.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ