ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Με σύνθημα «Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, για “να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη” (Ν. Χικμέτ)» το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» ξεκινά το ταξίδι του σε όλη τη χώρα. Στη Θεσσαλία, μαζί με τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που θα γίνουν σε χωριά, κωμοπόλεις, γειτονιές, οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν τον Σεπτέμβρη, με τις κεντρικές εκδηλώσεις στις πρωτεύουσες των νομών.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των κεντρικών εκδηλώσεων στις πρωτεύουσες των νομών έχει ως εξής:

§  Στη Λάρισα, στις 15 και 16 Σεπτέμβρη στην Κοίτη Πηνειού. Η πολιτική ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτέμβρη από τον Γιάννη  Πρωτούλη , μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεχωρίζει η μεγάλη συναυλία με τον Βασίλη Παπακωσταντίνου την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη και το λαϊκό γλέντι με την Μαριώ το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη.

§  Στον Βόλο στις  8 και 9 Σεπτέμβρη στο πάρκο δημαρχείου Βόλου (έναντι εφορίας). Η πολιτική ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 8 Σεπτέμβρη, από τον  Ζήση Λυμπερίδη , μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεχωρίζει την πρώτη μέρα, , η συναυλία με τον Δημήτρη Μυστακίδη.

§  Στα Τρίκαλα στις 8 και 9 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Ματσόπουλου. Η πολιτική ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 8 Σεπτέμβρη από τον   Γιώργο Χαρίτο , μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεχωρίζει την πρώτη μέρα η  συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη.

§  Στην Καρδίτσα στις 8 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Λουμάκη (Πρώην στρατόπεδο). Η πολιτική ομιλία θα πραγματοποιηθεί από τον  Γιάννη Τσιούτρα , μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικό αφιέρωμα στα τραγούδια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Συμμετέχουν Διονύσης Τσακνής και Κίτρινα Ποδήλατα.

Τέλος, σε όλες τις εκδηλώσεις των Φεστιβάλ θα υπάρχουν συναυλίες από τοπικά σχήματα, συζητήσεις, εκθέσεις, στέκια, καθώς και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ