ΔΕΥΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ

Υπεγράφη σήμερα 14-08-2023, μεταξύ του Προέδρου της ΔΕΥΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ και Δήμαρχου Τυρνάβου κ. Ιωάννη Κόκουρα και της αναδόχου εταιρείας «ΜΙΝΑΒΡΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.», η σύμβαση κατασκευής του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ Δ.Δ. ΔΑΜΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ», (ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΑΜΑΣΙΟΥ) προϋπολογισμού 1.982.984,10 €.

Το αντικείμενο του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ Δ.Δ. ΔΑΜΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ», όπως αυτό δημοπρατήθηκε, αφορά την εκπόνηση της Οριστικής Μελέτης, της Μελέτης Εφαρμογής και κάθε είδους συμπληρωματικής μελέτης και έρευνας για την ορθή κατασκευή της ΕΕΛ ΔΑΜΑΣΙΟΥ, την κατασκευή των έργων Πολιτικού Μηχανικού (υδραυλικά και οδοποιία), την προμήθεια και εγκατάσταση όλου του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού & την παροχή υπηρεσίας που αφορά τη δοκιμαστική λειτουργία της ΕΕΛ ΔΑΜΑΣΙΟΥ από την ανάδοχο για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών.
Τελικό παραδοτέο του έργου θα είναι μία (1) Μονάδα Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων και 290 μ. αγωγός διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων στον αποδέκτη (Τιταρήσιος ποταμός). Η μέθοδος επεξεργασίας θα είναι με σύστημα ενεργού ιλύος με χρήση μεμβρανών MBR με παράλληλη απομάκρυνση αζώτου και χημική αποφωσφόρωση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην σχετική Περιβαλλοντική Αδειοδότηση.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ανέρχεται σε δεκαοκτώ μήνες (18) και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ