Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΛΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟ

Ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο fb για την υποψηφιότητά του στο πλευρό του Κ. Αγοραστού έκανε ο γνωστός γεωπόνος και πρόεδρος της Π.Ο.Σ. Γεωπόνων Δημήτρης Σοφολόγης τονίζοντας ιδιαίτερα την αναγκαιότητα στήριξης του αγροτικού κόσμου. Στην ανάρτησή του επισημαίνει τα εξής:

«Έχοντας διανύσει 19 χρόνια επαγγελματικής ζωής και 16 χρόνια συνδικαλιστικής δράσης στο Γεωπονικό Σύλλογο Λάρισας και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων της οποίας έχω ακόμη την ευθύνη, αποφάσισα αποδεχόμενος την τιμητική πρόσκληση να συμμετέχω στις αυτοδιοικητικές εκλογές τους προσεχούς Οκτωβρίου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών, και με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Κώστα Αγοραστό.
Είχα την τύχη να συνεργαστώ με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό πολλές φορές από την αρχή της θητείας του το 2010 μέσω των οργάνων των γεωπόνων που εκπροσωπούσα έχοντας πάντοτε ως σκοπό την επίλυση των προβλημάτων των Θεσσαλών αγροτών και κτηνοτρόφων καθώς και του γεωπονικού κλάδου.

Συγκεκριμένα από τον Ιούλιο του 2012 οπότε και συγκροτήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η Ομάδα Αντιμετώπισης Αγροτικών Κρίσεων, συμμετείχα ως εκπρόσωπος του Γεωπονικού Συλλόγου.

Η εν λόγω ομάδα έχει ως στόχο την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και προβλημάτων, προβλήματα στα οποία δίνονταν έγκαιρα λύσεις.

Η Περιφέρεια πρωτοστάτησε και πάντα σε συνεργασία με τους Γεωπονικούς Συλλόγους της Θεσσαλίας όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων και το ΓΕΩΤΕΕ και στα θέματα της Φυτοπροστασίας.

Πραγματοποιήθηκαν πολλές συσκέψεις και ημερίδες με την υποστήριξη των ΔΑΟΚ και στόχο την προστασία της πρωτογενούς παραγωγής και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η Θεσσαλία, μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή αντιμετωπίζει προβλήματα τα οποία αποτελούν προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Αγοραστού και των υπηρεσιών της Περιφερειας.

Η συνεργασία του Περιφερειάρχη, με τους τεχνοκράτες και τους ειδικούς ήταν πάντα άψογη και πολλά έργα άρδευσης, αντιμετώπισης της ξηρασίας, κλιματικής αλλαγής κτλ. επιλύθηκαν άμεσα.
Καθοριστική επίσης ήταν η συμβολή της Περιφέρειας σε θέματα ενημέρωσης της ΝΕΑΣ ΚΑΠ.

Η συνδιοργάνωση ημερίδων για την ΚΑΠ αποτέλεσε το βήμα να ακουστούν προτάσεις συλλόγων, οργανώσεων και φορέων.

Η πολιτική αυτή εκ μέρους της Περιφέρειας είναι επιβεβλημένο να συνεχιστεί και θα συνεχιστεί γιατί είναι αδιαμφισβήτητη η ανάγκη να μη χαθεί ούτε ενα ευρώ από τους Θεσσαλούς αγρότες. Σε οποιαδήποτε τροποποίηση της ΚΑΠ για εισαγωγή νέων ή τροποποιημένων οικολογικών σχημάτων η Περιφέρεια θα ειναι έτοιμη με νέες προτάσεις πλήρως εφαρμόσιμες από τους Θεσσαλούς αγρότες.

Στόχος για την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η διεκδίκηση της συνέχισης και ολοκλήρωσης των ημιτελών έργων του Αχελώου καθώς και η κατασκευή των συνοδών έργων του.

Είμαστε_ένα με τους ανθρώπους της παραγωγής, γιατί χωρίς παραγωγή δεν υπάρχει ζωή.

ΜΑΖΙ σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα

ΜΑΖΙ διεκδικούμε την επίλυση των προβλημάτων τους

ΜΑΖΙ συμπορευόμαστε

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ