ΜΕ ΤΟΝ Θ. ΜΑΜΑΚΟ Η ΒΑΣ. ΜΑΓΓΑ ΚΑΙ Η ΕΛ. ΧΑΤΖΗΓΡΙΒΑ, ΓΙΑ ΤΗ «ΛΑΡΙΣΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!»

Δύο υποψηφιότητες με έντονη δραστηριοποίηση στον χώρο των Τεχνών συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της «Λάρισας που μας αξίζει!». Πρόκειται για τη εικαστικό Βασιλική Μάγγα, με πολλές διακρίσεις και βραβεία για τα έργα της, σε Ελλάδα και εξωτερικό και την Ελένη Χατζηγρίβα, γόνο μιας από τις πιο ιστορικές οικογένειες στον κλάδο του εμπορίου της Λάρισας, που έχει πολλές θεατρικές «ανησυχίες».

Οι δύο γυναίκες βρίσκονται στο πλευρό του Θανάση Μαμάκου, ως υποψήφιες δημοτικοί σύμβουλοι, στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Βασιλική Μάγγα

Η εικαστικός Βασιλική Μάγγα-Χαδουλού ασχολείται πρώτη φορά με τα κοινά και φιλοδοξεί να προσφέρει στην πόλη μας, ιδιαίτερα στον τομέα του πολιτισμού. Ασχολείται με τη ζωγραφική για πάνω από τρεις δεκαετίες.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις -ατομικές και ομαδικές- τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Biennale Bari, δρώμενα στους Δελφούς σε συνδιοργάνωση με το Harvard University κ.α) και έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις και βραβεία για τα έργα της.

Δημιουργίες της, κοσμούν τόσο ιδιωτικές συλλογές όσο και χώρους όπως μουσεία (Κοπελούζου) και πολιτιστικά κέντρα (Delphi Art Center). Κατοικεί στη Λάρισα, από όπου και κατάγεται. Είναι παντρεμένη και μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Ελένη Χατζηγρίβα

Η Ελένη Χατζηγρίβα γεννήθηκε στην πόλη της Λάρισας, όπου ζει και εργάζεται μέχρι και σήμερα. Είναι γόνος μιας από τις πιο ιστορικές οικογένειες στον κλάδο του εμπορίου στη Λάρισα, της οικογένειας Χατζηγρίβα (του Νικολάου & της Φωτεινής)

Έχει σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και ταυτόχρονα στην τέχνη της υποκριτικής, ενώ έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα στα κοινά, τον εθελοντισμό και την Τέχνη. Ο κόσμος, όπως η ίδια σημειώνει, την έχει αγαπήσει μέσα από τα καταστήματα ρούχων που διατηρούσε ο πατέρας της, Νικόλαος, αλλά και από το «σανίδι», από τη συμμετοχή της σε πολλές θεατρικές παραστάσεις.

Σήμερα εργάζεται ως υπάλληλος (προσωπικό ασφαλείας) στη Δομή Προσφύγων Λάρισας, ενώ είναι μέλος και γραμματέας της χοροθεατρικής ομάδας MOS (Maneuver On Stage – Ελιγμός επί σκηνής) Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ