Θ. ΜΑΜΑΚΟΣ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ, ΓΙΑ ΤΗ «ΛΑΡΙΣΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, στο Φρούριο

«Είναι καιρός να ξαναβρεθούμε με την κοινωνία, να βάλουμε τον πήχη ψηλά. Όλοι μαζί, δημοτική αρχή και πολίτες, έξω από τους τέσσερις τοίχους ενός γραφείου, να υλοποιήσουμε το όραμα για τη Λάρισα που πραγματικά μας αξίζει, έχοντας πλήρη συνείδηση ότι αυτά που τώρα λέμε και αύριο θα υλοποιούμε δεν είναι μόνον για εμάς, αλλά και για τα παιδιά μας», σημειώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος, καλώντας όλους τους πολίτες σε μια «συνάντηση» με το μέλλον της Λάρισας, στην παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού.

Η εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος της «Λάρισας που μας αξίζει!» πραγματοποιείται την Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023, στις 8.00 μ.μ., στην πλατεία Λαμπρούλη, στον λόφο του Φρουρίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αναμένεται να παρουσιαστούν αναλυτικά οι θεματικοί άξονες, πάνω στους οποίους έχει διαρθρωθεί το πρόγραμμα του συνδυασμού, αλλά και πρωτοβουλίες για έργα, δράσεις και θεσμούς που καθιστούν τη Λάρισα μια σύγχρονη, πράσινη και ανθρωποκεντρική πόλη που φροντίζει τους κατοίκους της, μεριμνά για την ισόρροπη ανάπτυξή της και επιδιώκει τη στροφή στην ποιότητα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Το πρόγραμμα της «Λάρισας που μας αξίζει!» αποτελεί προϊόν διαβούλευσης, συζητήσεων και συμφωνιών με επιστημονικούς φορείς της πόλης, με ανθρώπους που έχουν εξειδίκευση σε συγκεκριμένους επιστημονικούς τομείς, με τους ίδιους τους πολίτες, σε κάθε συνοικία, σε κάθε γειτονιά.
Περιλαμβάνει κομβικές πρωτοβουλίες, όπως η καθιέρωση Αντιδημαρχίας Κλιματικής Αλλαγής, το Παρατηρητήριο Συνοικιών, ο «Βοηθός του Δημότη», το Κέντρο Μικρής & Μεσαίας Επιχειρηματικότητας, η δημιουργία κοινωνικών δομών σε κάθε συνοικία, καθώς και εμβληματικές παρεμβάσεις, όπως τη δημιουργία Πράσινου Δακτυλίου και Πράσινης Παραποτάμιας Διαδρομής (Εσπλανάδα), Οικολογικού Πάρκου στον Πηνειό, καθώς την πρόταση για κυκλοφορία-στάθμευση, με μια πιο δημοκρατική διαίρεση του αστικού χώρου, με μοντέλα κυκλοφορίας για όλα τα μέσα: περπάτημα, ποδήλατο, μαζική συγκοινωνία, αυτοκίνητα.

Διαρθρώνεται σε εννέα βασικούς άξονες προτεραιοτήτων: Βιώσιμη Κινητικότητα, Πράσινο στην πόλη και Κλιματική Αλλαγή, Καθαριότητα – Ανακύκλωση, Κοινωνική Πολιτική, Πολιτιστική Πολιτική, Ανάπτυξη, Νεολαία – Αθλητισμός, Ισόρροπη ανάπτυξη, Διαφάνεια-Δημόσια Διαβούλευση-Ψηφιακός Δήμος.

«Η Λάρισα ήταν και είναι μια πόλη που κοιτάζει μπροστά. Αγκαλιάζει το σύγχρονο και το καινούριο με τη μοναδικά ανοιχτή της κουλτούρα και την ψυχή των ανθρώπων της -οι οποίοι και κρίνουν, συγκρίνουν και αποδέχονται δράσεις και προτάσεις. Το πρόγραμμά μας είναι αποτέλεσμα συλλογικής επεξεργασίας, με αρχή, μέση και τέλος. Καταλήγει σε έναν στόχο: Να ζήσουμε εμείς και οι επόμενες γενιές στην πόλη που πραγματικά μας αξίζει!

Σας καλώ σε αυτή μας τη συνάντηση, στην παρουσίαση των προγραμματικών μας θέσεων, να φτιάξουμε μαζί, να πετύχουμε μαζί, για το μέλλον της Λάρισας», υπογραμμίζει ο κ.Μαμάκος.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ