ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕΛ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-2019 Φ. ΚΑΡΑΓΚΟΓΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝ. ΣΕΡΕΤΙΔΗ

Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑ Ελασσόνας με τους προέδρους της επιχείρησης την περίοδο 2014 – 2019 κ.κ. Φ. Καραγκόγκο και Αν. Σερετίδη να παίρνουν τη σκυτάλη από τον πρώην δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο Ν. Ευαγγέλου και να ανταπαντούν στην ανακοίνωση του νυν προέδρου της επιχείρησης κ. Γεροφωκά.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν τα εξής:

«Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια να κατανοήσει κανείς την ανακοίνωση – απάντηση του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΛ κ. Γεροφωκά στην ανακοίνωση του συνδυασμού «Αλλάζουμε» σχετικά με το εξώδικο των 7.500.000,00 € της Δ.Ε.Η. προς τη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΛ.

Το μόνο που μπορεί να παρατηρήσει κανείς είναι πως ο αντιπολιτευτικός οίστρος της παράταξης στην οποία ανήκε την περίοδο 2014-2017 συνεχίζει να τον διακατέχει μέχρι και σήμερα, μόνο που σήμερα αυτός ασκεί διοίκηση και αυτός πρέπει να απολογηθεί. Κάτι που αρνήθηκε πεισματικά τόσο αυτός όσο και ο προηγούμενος πρόεδρος παρότι το ζητήσαμε άπειρες φορές καμία ενημέρωση δεν έγινε στο Δ.Σ. για τη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΛ, όταν στη δικιά μας θητεία έχουν γίνει τουλάχιστον πέντε.

Μας μιλάει για «νοικοκύρεμα» και «νοικοκύρηδες» χωρίς να εξηγεί γιατί δεν έχει πληρωθεί σε ολόκληρη την τετραετία ούτε ένα ευρώ στη ΔΕΗ δημιουργώντας έτσι 7.500.000,00 € χρέος.

Μας μιλάει για τις δανειακές υποχρεώσεις που παρέλαβε και ισχυρίζεται πως αυτός «νοικοκύρεψε», την στιγμή που το δάνειο ήταν ενήμερο και όλες οι δόσεις του πληρώνονταν εμπρόθεσμα.

Και εμείς παραλάβαμε δανειακές υποχρεώσεις κ. Γεροφωκά και τις πληρώναμε κανονικά. Δεν τις κάναμε σημαία αντιπολιτευτική.
Απαντήστε μας λοιπόν, τα δάνεια εξυπηρετούνταν κανονικά όταν αναλάβατε, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Και μιας και μιλάμε για δάνεια, μήπως γνωρίζετε να μας απαντήσετε, αν και υποχρεούστε να γνωρίζετε, αν από την αναχρηματοδότηση των δανείων που κάνατε στο Δήμο, χωρίς να εκταμιεύσετε ούτε ένα ευρώ, θα υποχρεωθούμε να πληρώσουμε όλοι οι δημότες, μόνο σε τόκους, το τριπλάσιο ποσό από αυτό που εμείς λάβαμε ως δάνειο.

Αν αυτό εσείς το λέτε «νοικοκύρεμα» εμείς το λέμε «τζογάρισμα» με ξένα χρήματα.
Μας χρεώνετε ασέβεια στους θεσμούς, επειδή δεν παρευρεθήκαμε στην ειδική συνεδρίαση την 19/7/2023, χωρίς όμως να μας λέτε πόσοι από τους δικούς σας συμβούλους απουσίαζαν επιδεικτικά.

Την πλειοψηφία στις συνεδριάσεις την εξασφαλίζει η Δημοτική αρχή κ. Γεροφωκά. Ενώ είστε Δημοτική Αρχή μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο 20 από τους 41 συμβούλους, παρόλα αυτά να διοικείτε με περισσή αλαζονεία.
Εδώ και τρεις μήνες σας έχουμε καταθέσει αίτηση με την οποία ζητάμε επίσημα να μας γνωστοποιήσετε τις οφειλές της επιχείρησης προς την ΔΕΗ, κάτι που αρνείστε να πράξετε ακόμα και σήμερα, παρά το γεγονός πως υπάρχει εισαγγελική παραγγελία για την χορήγηση των στοιχείων. Γιατί δεν απαντάτε; Τι άλλο κρύβετε πέρα από την οφειλή που μάθαμε από το εξώδικο της Δ.Ε.Η;

Όσον αφορά τις οφειλές προς το Δημόσιο που αναφέρεστε, γιατί εγκαλείτε εμάς και όχι τον προηγούμενο από εσάς πρόεδρο. Και επειδή μάλλον αναφέρεστε στον Φ.Π.Α. που ρυθμίσατε στην εφορία, σας ενημερώνουμε πως αυτό προκύπτει από το έργο της αποχέτευσης της Τσαριτσάνης αφού όπως γνωρίζετε ή τουλάχιστον θα έπρεπε να γνωρίζετε για όλα τα έργα των Δ.Ε.Υ.Α. ο Φ.Π.Α. δεν χρηματοδοτείται.
Νοικοκύρηδες κ. Γεροφωκά είναι αυτοί που γνωρίζουν τι συμβαίνει στο σπίτι τους και μάλλον εσείς δεν γνωρίζετε τίποτα.

Παίξατε τη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΛ. στα ζάρια και αντί για εξάρες σας ήρθαν ντόρτια, αυτή είναι η «νοικοκυροσύνη» σας.
Το πόσο «νοικοκύρηδες είστε μπορεί να το διαπιστώσει εύκολα κανείς αν διαβάσει τις εκθέσεις των ορκωτών ελεγκτών τις περιόδου που διοικείτε οι οποίες μιλάνε για χρεωκοπία της επιχείρησης.

Αλλά αφού είστε νοικοκύρηδες όπως λέτε μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί για κάποιους εκλεκτούς σας υπήρχαν χρήματα καθώς έχουν λάβει

Ο μεν ένας 945.000,00 €

Ο δεύτερος 430.000,00 €

Ο τρίτος 420.000,00 €

Και η ΚΟΙΝΣΕΠ 200.000,00 €

Ενώ για τις υποχρεώσεις σας προς τη ΔΕΗ τί καταβάλατε;

Δυστυχώς για εσάς δεν υπάρχει σήμερα ο «από μηχανής Θεός» του αρχαίου δράματος για να σας σώσει γιατί αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη ΔΕΥΑΕΛ μόνο δραματικά μπορούν να χαρακτηριστούν».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ