ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΚΟΠΑΔΙΑ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟ ΠΗΝΕΙΟ

Σε κατάσταση συναγερμού είναι οι κτηνοτρόφοι που έχουν χιλιάδες πρόβατα σε ποιμνιοστάσια από τη Ροδιά μέχρι και τη Γυρτώνη αφού βλέπουν το βιος τους να απειλείται άμεσα από τη μανία του Πηνειού που ανεβάζει επικίνδυνα τη στάθμη του απειλώντας να ξεπεράσει το ανάχωμα που μέχρι στιγμής προστατεύει την περιουσία τους και τους ίδιους.

Από χθες το βράδυ της Πέμπτης 07-09-2023, μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Παρασκευή, όπως αναφέρουν στο paidis.com, η στάθμη των νερών ανεβαίνει με γρήγορους ρυθμούς και αν συνεχιστεί αυτή η τάση μέσα στις επόμενες ώρες τα νερά αναμένεται να φτάσουν στα ποιμνιοστάσια.

Οι κτηνοτρόφοι που βλέπουν και τη γέφυρα στη Γυρτώνη να είναι στα όριά της, αλλά και τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις δίπλα στις όχθες του Πηνειού σε όλη την περιοχή να έχουν μετατραπεί σε μία απέραντη λίμνη βρίσκονται επί ποδός για να μπορέσουν να μεταφέρουν τα κοπάδια τους σε ασφαλή σημεία ενώ κάποιοι άλλοι έχουν ήδη φέρει φορτηγά μεταφοράς ζώων για να τα χρησιμοποιήσουν μόλις κριθεί αναγκαίο.

Ευχή όλων είναι να σταματήσει την ορμητική και καταστροφική του ροή ο Πηνειός πριν προκαλέσει μία ακόμη ανείπωτη καταστροφή.



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ