ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΝΕΡΑ ΣΕ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΚΑΙ ΒΡΥΟΤΟΠΟ

Ελεγχόμενη χωρίς να απειλεί σπίτια και άλλα κτίσματα είναι προς το παρόν η κατάσταση με τα νερά σε Βρυότοπο και Αμπελώνα, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του paidis.com στην περιοχή του νεκροταφείο και του δημοτικού σχολείου δεν υπήρξε κάποια περαιτέρω επέκταση της γραμμής των υδάτων ενώ φαίνεται και κάποια μικρή υποχώρηση της στάθμης τους.

Παρόμοια η κατάσταση και στον Βρυότοπο εκεί που τα νερά και αν και πλησίαζαν χθες προς το νεκροταφείο του χωριού και πέρασαν το δρόμο στο αριστερό πρανές στη βιοτεχνία Μποκώρου, δείχνουν μία τάση σταθεροποίησης και δεν απειλούν προς το παρόν τα σπίτια του χωριού.

Εν τω μεταξύ και έξω από το χωριό της Ροδιάς τα νερά πλημμύρισαν ποιμνιοστάσια, όπως ποιμνιοστάσια πλημμύρισαν και στην περιοχή μετά τις εργατικές κατοικίες Αμπελώνα.

Ο δρόμος Αμπελώνας – Φαλάνη είναι κομμένος αφού τα νερά τον έχουν σκεπάσει στο ύψος του βιολογικού καθαρισμού και προς το παρόν δεν υποχωρούν.

Τέλος πρέπει να επισημάνουμε ότι το μεγαλύτερο τμήμα της συνοικίας του Αγίου Κωνσταντίνου παραμένει για 4η ημέρα χωρίς ρεύμα, ενώ σήμερα σε πολλά σημεία του Αμπελώνα υπάρχει πρόβλημα και με τις τηλεφωνικές γραμμές.

Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται ανοίγει μία χαραμάδα αισιοδοξίας χωρίς να επιτρέπει εφησυχασμό, αφού το νερό στο ανάχωμα που προκάλεσε τα πλημμυρικά φαινόμενα στο πεδίο βολής είναι ακόμη ψηλά και γι αυτό το λόγο υπάρχει κατάσταση συναγερμού και ετοιμότητας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ