ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Ο Λαρισαίος βουλευτής έθεσε το αίτημα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Αίτημα να δοθεί δυνατότητα στους φοιτητές, με εντοπιότητα και τόπο μόνιμης κατοικίας τη Θεσσαλία, ώστε να μπορέσουν να μετεγγραφούν, κατ’ εξαίρεση, για την φετινή χρονιά και καθ’ υπέρβαση του εκάστοτε προβλεπόμενου αριθμού μετεγγραφομένων σε αντίστοιχα Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, απηύθυνε ο Χρήστος Κέλλας, Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, προς τον Υπουργό Παιδείας.

Ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής στήριξε το εν λόγω αίτημα στα τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που προκάλεσαν οι πλημμύρες στη Θεσσαλία. Ο κ. Κέλλας, στο πλαίσιο της ομιλίας του στη συνεδρίαση, με θέμα την επεξεργασία και εξέταση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού: «Κύρωση της Συμφωνίας Έδρας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης», αναφέρθηκε στις τραγικές επιπτώσεις του πρωτοφανούς φυσικού φαινομένου, που έπληξε τη Θεσσαλία τις τελευταίες ημέρες.

Ευχαρίστησε τους εθελοντές, τους πυροσβέστες, τους διασώστες και τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας, που έχτισαν μια «γέφυρα σωτηρίας» για όλους τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας και τόνισε ότι «ο απεγκλωβισμός πολιτών, που βρίσκονται στα πλημμυρισμένα χωριά της Θεσσαλίας, η άμεση βοήθεια σε εκείνους, που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και η καταβολή αποζημιώσεων για την ανακούφιση των πληγέντων και την κάλυψη των ζημιών σε νοικοκυριά, αγρότες, κτηνοτρόφους και επιχειρήσεις αποτελούν άμεσες προτεραιότητες του κρατικού μηχανισμού».

Τέλος, ο κ. Κέλλας δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του σε όλους τους πληγέντες και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Προσωπικά ήμουν και είμαι δίπλα στους συμπολίτες μου, στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή, για να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση και να βάλουμε τα θεμέλια για καλύτερες υποδομές, με έναν ολιστικό νέο σχεδιασμό για το Θεσσαλικό κάμπο, για τον οποίο έκανε λόγο και ο Πρωθυπουργός. Η επούλωση των πληγών δεν θα είναι εύκολη, είμαστε, όμως, εδώ για να δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ