ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΣ ΣΤΟ ΜΕΖΟΥΡΛΟ

Δείτε τη δήλωση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Λαρισαίων

Η ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου από την δημοτική αρχή Λάρισας και στην αποκομιδή των κατεστραμμένων οικιακών συσκευών και άλλων υλικών που απορρίπτονται από τα πλημμυρισμένα σπίτια των συνοικιών, δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία στην πόλη.

Από σήμερα το πρωί τεράστιες ποσότητες τέτοιων υλικών τοποθεντούνται στην περιοχή του Μεζούρλου, από μηχανήματα ιδιωτών και της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου, σε απόσταση 200 μέτρων από την Ιατρική σχολή και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Πρόκειται για υλικά τα οποία εγκυμονούν τεράστιο κίνδυνο μόλυνσης για την περιοχή, όπως και για τους ασθενείς, τους υγειονομικούς και τους φοιτητές, καθώς σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται το μεγαλύτερο νοσοκομείο της περιφέρειας και το πανεπιστήμιο.

Πρέπει άμεσα η δημοτική αρχή Καλογιάννη να βρει άλλο χώρο εναπόθεσης των υλικών και των συσκευών, μακριά από κατοικημένη περιοχή και φυσικά από σημεία με τέτοιες υποδομές. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του προσωπικού του δήμου που εμπλέκεται στην αποκομιδή και τον καθαρισμό των γειτονιών.

Για άλλη μια φορά το ‘’πάμε και όπου βγει’’ αποτελεί οδηγό της διαχείρισης και αυτής της κρίσης από τις δομές του αστικού κράτους.

Γιατί ακριβώς δεν έχει προετοιμαστεί με σχέδιο τίποτε από πριν, αντίθετα η ανυπαρξία μέριμνας για κατασκευή τέτοιων χώρων για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αντιμετωπίζεται ως κόστος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ