ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ, ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας ανακοινώνεται ότι το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού για την υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων στη σχολική κοινότητα των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές, υλοποιεί πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης για τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών των πληγεισών περιοχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας,.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) Σχολικής Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ υπό την εποπτεία της καθηγήτριας Χρυσής Χατζηχρήστου.

Ειδικά σε ό,τι αφορά το Νομό Λάρισας, θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης επισκέψεις και συναντήσεις για την άμεση υποστήριξη γονέων και εκπαιδευτικών για τη διαχείριση κρίσεων, στρες και τραυματικού άγχους από κλιμάκιο ειδικών του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής, αυτή την Κυριακή, 17-9-2023, ως εξής:

10:00 π.μ. – 12μ 1ο Γκρουπ: Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας
10:00 π.μ. -11:30 π.μ. 2ο Γκρουπ: Γονείς, στο Αμφιθέατρο του 6ου Γυμνασίου Λάρισας
Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί ατομική υποστήριξη μαθητών και γονέων, για όσο αυτό κρίνεται απαραίτητο. Επίσης, με την έναρξη διεξαγωγής των μαθημάτων θα προγραμματιστούν και ομαδικές συναντήσεις υποστήριξης μαθητών, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.
Παράλληλα, η ομάδα της Καθηγήτριας κας. Χατζηχρήστου ολοκληρώνει σχετικό με τη διαχείριση κρίσεων υλικό, το οποίο θα λάβουν όλα τα σχολεία της Περιφέρειας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ