Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ Γ. ΜΑΝΩΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών καταγγέλλει την δημοτική αρχή Τεμπών και ειδικότερα τον δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑ Τεμπών, Γιώργο Μανώλη, γιατί εδώ και μια εβδομάδα που έχουν ενσκήψει τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή και παρά την έγκαιρη προειδοποίηση και της Λαϊκής Συσπείρωσης Τεμπών, με δημόσια επιστολή στις 10/9/23, για άμεσο έλεγχο της καταλληλότητας του νερού, σε όλα τα χωριά του δήμου, δεν έκαναν τίποτα και άφησαν τον κόσμο απληροφόρητο να καταναλώνει το νερό, από τα υδρευτικά δίκτυα.

Εννοείται πως ο δήμαρχος ουδέποτε ενημέρωσε τους επικεφαλής των παρατάξεων, που αποτελούν μέρος της διοίκησης του δήμου, τόσο για τα πρώτα αποτελέσματα, του ποιοτικού ελέγχου του νερού, όσο και για τα δεύτερα, που το κατέτασσαν στην κατηγορία των ακατάλληλων προς κατανάλωση.

Ως εκ τούτου ο κόσμος παρέμενε στην άγνοιά του, καταναλώνοντας το νερό της βρύσης και ο δήμαρχος περίμενε την εντολή από το υπουργείο.

Βεβαίως ακόμα και τώρα δεν έχει δοθεί καμία πληροφορία για το νερό, αν είναι κατάλληλο να χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα, στο πλύσιμο των δοντιών, την καθαριότητα του σώματος.

Είναι εγκληματική αυτή η αδιαφορία , χωρίς να μας εκπλήσσει, γιατί αυτοί είναι!

Οι δημότες, μετά την γνωστοποίηση της ακαταλληλότητας του νερού, είναι εξοργισμένοι γιατί πολλοί από αυτούς συνέχιζαν να χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου, αγνοώντας την ακαταλληλότητά του.

Ζητάμε άμεσα ο Δήμος Τεμπών να διαθέσει δωρεάν εμφιαλωμένο νερό, σε όλους τους δημότες και όχι “α λα καρτ”, που να καλύπτει όλη την ημερήσια κατανάλωση, σε όλες τις επίμαχες περιοχές, για όσο διάστημα χρειαστεί.

Η δημοτική αρχή να πάρει όλα τα μέτρα ώστε να μην κινδνεύσει ούτε ένας συνδημότης μας, τόσο από το νερό όσο και από την επανάχρηση δρόμων και γεφυρών, ΧΩΡΙΣ να έχει γίνει στατικός έλεγχός τους. Δεν μπορεί να ισχύει παντού το “πάμε κι όπου βγεί”. Ο λαός έχει πληρώσει πολύ ακριβά αυτή την αντίληψη και συνεχίζει να πληρώνει.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών θα παρακολουθεί από κοντά της εξέλιξη της υπόθεσης, καλώντας τους δημότες να μην προβούν σε κανένα συμψηφισμό ευθυνών της δημοτικής αρχής, μπροστά στις εκλογές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ