ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΡΛΙΑ – ΕΝΟΧΛΗΣΗ Θ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΜΗΝΥΜΑ 112

Δεν έκρυψε την ενόχλησή του χθες ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος για το δημοσίευμα μίας ιστοσελίδας που εφηύρε μήνυμα 112 για την απομάκρυνση κατοίκων από παρακάρλια χωριά που δήθεν πλημμύριζαν από τα νερά της Κάρλας. Αποτέλεσμα αυτού του δημοσιεύματος ήταν να αναστατωθούν οι κάτοικοι στα χωριά αλλά και να αναπαραχθεί χωρίς κάποια διασταύρωση το συγκεκριμένο δημοσίευμα από πολλές ιστοσελίδες ακόμη και στην περιοχή.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που η ενημέρωση πνίγεται στα λασπόνερα της παραπληροφόρησης, ειδικά σε περιπτώσεις μεγάλων καταστροφών, εκεί που ο καθένας γίνεται ειδικός και πετάει μία μπαρούφα η οποία αμέσως από ημιμαθείς ή άσχετους ρεπόρτερς οι οποίοι νομίζοντας ότι ανακάλυψαν την Αμερική σπεύδουν να την παρουσιάσουν σαν την πιο έγκυρη επιστημονική διαπίστωση, ή για κάποια λίγα κλικς να παρουσάζουν ψευδείς ειδήσεις που μπορούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των αναγνωστών.

Πάντως ο κ. Νασιακόπουλος έσπευσε να βάλει τα πράγματα στη θέση του και να ζητήσει το αυτονόητο, περισσότερη προσοχή σε αυτά που δημοσιεύονται.

Δείτε τί είπε ο δήμαρχος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ