ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ

Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση – κάλεσμα του δ.σ. της ΕΙΝΚΥΛ

Την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι στον Θεσσαλικό κάμπο δίνουν μάχη μαζί με σωματεία, μαζικούς φορείς, πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, συλλογικότητες, απλούς ανθρώπους εθελοντές να επιβιώσουν και να ξελασπώσουν…. πλημμυρισμένοι όχι μόνο από τις λάσπες αλλά και από οργή, αγανάκτηση, θλίψη που τους άφησαν να βουλιάξουν λόγω κόστους, παρόλο που γνώριζαν τον κίνδυνο.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση φέρνει σε νομοσχέδιο την εργασία των 13 ωρών μέσα στα χρονικά όρια της 24ωρης μέρας!

Το χτύπημα του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας δεν είναι καινούργια εξέλιξη. Οι νοσοκομειακοί γιατροί το ξέρουμε. Ήδη εδώ και 15 χρόνια αγωνιζόμαστε για σταθερό πρωινό ανθρώπινο ωράριο (5θήμερο – 6ωρο – 30ωρο) και το πολύ 1 εφημερία την εβδομάδα με ρεπό μετά την εφημερία ενάντια σε όλες ανεξαίρετα τις κυβερνήσεις που προωθούν την εφημεριακή υπερεξόντωση με διάφορα «τερτίπια» πανομοιότυπα με αυτά του νέου νομοσχέδιου: τεχνητή κατάργηση διαχωρισμού τακτικού με υπερωριακό χρόνο εργασίας, τεχνητή κατάτμηση του χρόνου εργασίας σε «ενεργό» και «ανενεργό».

Με δυο λόγια το νέο νομοσχέδιο θέλει να καθιερώσει για όλους τους εργαζόμενους αυτό ακριβώς που όλες οι κυβερνήσεις προσπαθούν να πετύχουν ενάντια στους γιατρούς εδώ και 15 χρόνια: να διαχωρίσει το χρόνο εργασίας σε ενεργό και ανενεργό, να υπολογίζει διαφορετικά, με τεχνάσματα, το χρόνο εργασίας με σκοπό την περαιτέρω εκμετάλλευση των γιατρών.

Οι ανατροπές που φέρνει το νέο αντεργατικό έκτρωμα μας αφορούν όλους!
Δε θα τους περάσει. Δεν πρόκειται να τα δεχτούμε.

Να αποσυρθεί τώρα το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο, νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να απομυζούν τους εργαζόμενους για όσο θέλουν, όταν και όποτε θέλουν!

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου ότι η νέα υγειονομική κρίση είναι εδώ και απαιτούμε:

• Άμεση εξασφάλιση των υγειονομικών δομών της περιοχής με αντιτετανικούς ορούς και εμβόλια προς κάλυψη της ασφάλειας των πολιτών που συρρέουν καθημερινά, αδυνατώντας να τα προμηθευτούν από τα φαρμακεία λόγω ελλείψεων

• Προληπτικό αεροψεκασμό του θεσσαλικού κάμπου για την πρόληψη ασθενειών σχετιζόμενων με τα κουνούπια(Ιός Δυτικού Νείλου, Ελονοσία κλπ)

• Νέα πτέρυγα του Γενικού , σχεδιάγραμμα, γιατί δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Επίσης σίτες , παράθυρα ενεργειακή αναβάθμιση του ΓΝΛ και των Κέντρων Υγείας. Το Νοσοκομείο βρίσκεται στο ποτάμι που έχει μετατραπεί σε έλος.

• Προκήρυξη των περισσότερων των περισσότερων από τις 100 κενές θέσεις Ιατρών στα Κέντρα Υγείας του νομού μας, και τις εκατοντάδες κενές θέσεις υγειονομικού και λοιπού προσωπικού.

• Προκήρυξη όλων των κενών θέσεων Ιατρικού, Υγειονομικού και λοιπού προσωπικού στα δύο Νοσοκομεία της Λάρισας.
• Νέοι σύγχρονοι οργανισμοί με αναθεώρηση προς τα πάνω και αύξηση των θέσεων Ιατρικού και Υγειονομικού προσωπικού στις δομές του Νομού μας. Επαναφορά του οργανογράμματος στις 180 θέσεις Ιατρών πριν τις περικοπές των μνημονίων του 2012 που μείωσαν τις θέσεις Ιατρών στις120.

Η αλληλεγγύη και ο συλλογικός αγώνας θα μας ξελασπώσει!
Όλοι στην απεργία στις 21/9, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΛ, 10:30, στην Κεντρική Πλατεία

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ