Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Ο ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

«Ο οριστικός αφανισμός του εργαζόμενου είναι το σχέδιο νόμου για τις εργασιακές σχέσεις» τονίζει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης της Ν.Δ. που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην κοινωνία.

Όπως τονίζει ο κ. Κόκκαλης, «η Κυβέρνηση, αντί να προσηλωθεί στην στοχευμένη ανασύσταση της Θεσσαλίας και στην καταβολή των αποζημιώσεων σε όλους τους πληγέντες, βρίσκει πεδίο δόξης λαμπρόν, ώστε να φέρει σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση ένα εργασιακό νομοσχέδιο, εξαιρετικής σημασίας.

Θα περίμενε κανείς, σε μια κρίσιμη περίοδο για την κεντρική Ελλάδα, που μετρά πληγές, η Κυβέρνηση, να απέχει από την νομοθέτηση του πιο σημαντικού νομοσχεδίου, που αφορά στις εργασιακές σχέσεις, άρα τον κορμό της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, που θα επηρεάσει άμεσα και ριζικά τις ζωές των Ελλήνων. Το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, φέρνει ρηξικέλευθες τομές στο εργατικό δίκαιο. Ανατρέπει ισορροπίες και αναφαίρετα δικαιώματα των εργαζομένων. Καταργεί τα ωράρια και τους όρους εργασίας.

Εξαλείφει την σταθερότητα για τον εργαζόμενο, εκφυλίζοντας τις πλήρους απασχόλησης εργασιακές σχέσεις, και καθιερώνει τις “λευκές συμβάσεις” και τις συμβάσεις “μηδενικών ωρών”, δηλαδή κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης, ώστε σε σύντομο χρόνο να ευαγγελίζεται την μείωση της ανεργίας, αφού το καθεστώς μερικής και ελαστικής απασχόλησης, θα δημιουργήσει περισσότερους εργαζομένους, αλλά με συνθήκες εργασιακής ειλωτίας.

Ο Θουκυδίδης είχε χρησιμοποιήσει τον όρο “εργασιακή «ειλωτεία» («εργασία μόνο για το φαγητό») , όρος που επικαιροποιείται με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Η εργασία μόνο για την εξασφάλιση του “φαγητού”, σε συνδυασμό με το σύνολο των επιδομάτων και των pass της φτωχοποίησης, οδηγεί σε πλήρη υποβάθμιση της κοινωνίας και της δημοκρατίας.

Και η Κυβέρνηση μέσα από αυτό το νομοσχέδιο, επιβεβαιώνει την προεκλογική της υπόσχεση περί σταθερότητας στον δρόμο της φτωχοποίησης και περί κανονικότητας στον δρόμο των εργασιακών σχέσεων αφανίζοντας το αδύναμο μέρος.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ