Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΓΓΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ

Σκληρή κριτική άσκησε ο υποψήφιος δήμαρχος στη σημερινή δημοτική αρχή και παρουσίασε προτάσεις για το δήμο Ελασσόνας στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «ΑλλάΖουμε» – Δείτε τί είπε στην ομιλία του

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συντοπίτες μου, σας ευχαριστώ για την αποψινή, πρωτοφανή παρουσία σας, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξής μας.

Σας ευχαριστώ για την απόφαση σας να πλαισιώσετε με πάθος και δύναμη το ψηφοδέλτιο μας.

Σας ευχαριστώ που από την πρώτη στιγμή καταλάβατε την επιτακτική ανάγκη η αγαπημένη μας Ελασσόνα να βρεθεί και πάλι στο δρόμο της ανάπτυξης.
Σας ευχαριστώ για την καθημερινή σας έντονη συμμετοχή στον προεκλογικό μας αγώνα

Έχοντας ξεκινήσει εδώ και μήνες τον προγραμματισμό και τις επαφές μου για τη νέα εποχή της Ελασσόνας μας πρέπει να ομολογήσω ότι σήμερα είμαι ιδιαίτερα ευτυχής και απόλυτα σίγουρος για τη νίκη μας.
Έχουμε ένα σύγχρονο και ρεαλιστικό πρόγραμμα δράσης που απλώνεται σ’ όλους τους τομείς.

default

Από την πολιτική προστασία μέχρι τον «έξυπνο Δήμο», από την στήριξη της γεωργίας μέχρι τα μεγάλα έργα υποδομών και από την τουριστική ανάπτυξη μέχρι την ανασυγκρότηση όλων των χωριών μας.
Ποιοι είναι όμως αυτοί που θα κατευθύνουν τη δράση μας και θα κάνουν μαζί με το άξιο προσωπικό του Δήμου το πρόγραμμα αυτό πράξη?
330 άξιοι και καταξιωμένοι στον χώρο τους συμπολίτες, από τον αγροτικό, τον επιχειρηματικό, τον εκπαιδευτικό, τον διοικητικό τομέα, άτομα με τον αέρα της νιότης, άτομα με την εμπειρία της ζωής, άτομα με εξειδικευμένη γνώση, συμπολίτες με πολυετή εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και πρωτοεμφανιζόμενοι με όνειρα για την Ελασσόνα μας, ΟΛΟΙ συστρατεύονται στον αγώνα για να βάλουμε ξανά στις ράγες της ανάπτυξης τον Δήμο μας.

Αγαπητοί φίλοι,
Απομένουν μόλις 2 εβδομάδες για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, οι οποίες -ας μην γελιόμαστε- είναι κομβικές για το μέλλον τους δήμου Ελασσόνας.
Η περιοχή μας είχε την τύχη να μην πληγεί καθοριστικά από τις πλημμύρες.
Ας μη γελιόμαστε όμως.

Η καταστροφή στην Θεσσαλία θα δημιουργήσει ένα πολύ σφιχτό οικονομικό πλαίσιο για όλους μας.
Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο δεν συγχωρούνται λάθη και επιλογές αποτυχίας.
Χρειάζονται άνθρωποι με εμπειρία και γνώσεις, χρειάζεται διεκδίκηση, χρειάζεται σχέδιο.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή απέτυχε σε σχετικά εύκολες εποχές να αλλάξει το τοπίο στην πόλη μας.
Τι μπορεί να κάνει στα δύσκολα? Όπως καταλαβαίνετε απολύτως τίποτα!
Ας μην γελιόμαστε!

Σήμερα οι Ελασσονίτες καλούνται να απαντήσουν αν θα συνεχίσουμε με την στασιμότητα και την οπισθοδρόμηση που έφερε στον τόπο μας η απερχόμενη δημοτική αρχή ή αν επιθυμούν ο δήμος Ελασσόνας να μπει ξανά τον δρόμο της ανάπτυξης, με συγκεκριμένο σχέδιο, παρεμβάσεις, χρονοδιάγραμμα με στόχο ν’ αλλάξουμε βηματισμό και να πάμε προς τα μπρος.
Αυτό είναι το δίλλημα αυτών των εκλογών και είμαι σίγουρος για την επιλογή όλων όσοι αγαπούν τον τόπο μας.

Ναι πρέπει να αλλάξουμε και να πάμε προς τα μπρος.

Πάμε όμως να δούμε που βρίσκετε σήμερα, ο τόπος μας, 4 χρόνια μετά την ανάληψη της διοίκησης της Ελασσόνας από την πλέον ατάλαντη, αδιάφορη και καταστροφική αρχή που πέρασε ποτέ.

Σήμερα κυριαρχεί -λόγω της διοίκησης του απερχόμενου δημάρχου- η αδιαφάνεια, η ρεμούλα, η αρπαχτή, η εξυπηρέτηση των ημετέρων, και η κακοδιαχείριση σε όλα τα επίπεδα διοίκησης.

default

Κλασσικό παράδειγμα είναι το υπέρογκο χρέος της ΔΕΥΑΕΛ προς την ΔΕΗ που ξεπερνάει τα 7,5 εκ. ευρώ.
Έγινε γνωστό από το εξώδικο της τελευταίας προς την εταιρεία ύδρευσης της Ελασσόνας από την οποία κάνει απαιτητό και πληρωτέο το ποσό αυτό, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το χρέος αυτό δημιουργήθηκε επί ημερών του απερχόμενου δημάρχου, ενώ επί θητείας μας οι οφειλές που το παραδώσαμε ήταν ελάχιστες.
Και όμως είχε το θράσος να μας κατηγορήσει για εγκληματική διαχείριση.
Με τα δικά του στοιχεία που παρέθεσε σε συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους, μόλις ανέλαβε το Νοέμβριο 2019, αναφέρει ότι οι υποχρεώσεις που παρέλαβε σε προμηθευτές ήταν 966.334 και προς τη ΔΕΗ 755.953 ενώ αυτοί με τα δικά τους στοιχεία που μας παρέθεσαν, μετά από αίτησή μας, οι τιμολογημένες υποχρεώσεις της ΔΕΥΑΕΛ ανέρχονται, μέχρι τέλος Ιουλίου, σε προμηθευτές 1.584.356 και προς τη ΔΕΗ 7.928.163. Αυτό σημαίνει υποχρεώσεις πάνω από 10.000.000.

Μιλούσαν για χιλιάδες ευρώ και τώρα μιλούμε για εκατομμύρια.
Αν αυτό δεν είναι προϊόν κακοδιαχείρισης, τότε τι είναι;
Αυτή η εξέλιξη βάζει σε κίνδυνο το αυτόνομο μέλλον της ΔΕΥΑΕΛ και την οδηγεί στον γκρεμό.

Πιστεύουμε πως το χρέος στον δήμο και την ΔΕΥΑΕΛ είναι πολύ μεγαλύτερο και θα επανέλθουμε με στοιχεία, ενώ επιφυλασσόμαστε για τις επόμενες ενέργειές μας, που σκοπό θα έχουν να προστατεύσουν τα συμφέροντα της δημοτικής επιχείρησης και τον δήμου μας.
Με αίσθημα ευθύνης θα δώσουμε λύση και σε αυτό το μείζον ζήτημα.

Είναι πραγματικά δύσκολο να καταλάβει κανείς πως μέσα σε αυτά τα χρόνια ο απερχόμενος δήμαρχος επέδειξε μηδενικό έργο, περιοριζόμενος σε μικροεξυπηρετήσεις, ρουσφέτια, και υποσχέσεις προς άγραν ψήφων.
Δυστυχώς όμως δεν μείναμε απλά στάσιμοι όλα αυτά τα χρόνια, αλλά πήγαμε προς τα πίσω.

Τρανταχτό παράδειγμα οπισθοδρόμησης είναι η Γαλακτοκομική Σχολή που εμείς ξεκινήσαμε και λειτουργήσαμε.

Ο κος Γάτσας, όταν ανέλαβε τον δήμο σταμάτησε αδικαιολόγητα και ανεξήγητα την λειτουργία της!
Δεν θέλω να πιστέψω πως την έκλεισε επειδή ήταν δικό μας έργο! Βέβαια ποτέ δεν μπορείς να σαι σίγουρος.
Ό,τι όμως και να συνέβη, ό,τι κι αν δημιουργήθηκε, θέλω τώρα ενώπιον σας να δεσμευτώ.
Θα ανοίξουμε τη Γαλακτομική Σχολή ξανά και θα την στηρίξουμε ολοκληρωμένα ώστε να αναδειχτεί στην καλύτερη της Ελλάδας, προσελκύοντας σπουδαστές και από ολόκληρη την χώρα και όχι μόνο.

Θέλω επίσης να σας θυμίσω ότι καταθέσαμε επί θητείας μας εμπεριστατωμένο φάκελο για το προεδρικό διάταγμα που αφορά τον Όλυμπο με το οποίο καθορίστηκαν οι νέες περιβαλλοντικές ζώνες που δείχνουν τον δρόμο της αξιοποίησής του.

Με σεβασμό στο περιβάλλον και την πολιτιστική μας κληρονομιιά, θέσαμε δυναμικά την Ελασσόνα στον χάρτη της τουριστικής ανάπτυξης.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια δυστυχώς ο σημερινός δήμαρχος δεν προχώρησε ούτε στο ελάχιστο αυτό, το καθοριστικής σημασίας πρότζεκτ αφήνοντάς το στην τύχη του.

Αλλά δυστυχώς δεν τελειώνουμε εδώ.

Η Δημοτική αρχή εγκατέλειψε και δεν δημοπράτησε ποτέ το κολυμβητήριο που ήταν ένα έτοιμο δικό μας έργο, στερώντας έτσι τη νεολαία της περιοχής μας από ένα κέντρο άθλησης αλλά και ολόκληρη την περιοχή από αθλητικές διοργανώσεις.
Φίλες και φίλοι,

Ένα σημαντικό και δυσάρεστο συνάμα γεγονός αυτά τα χρόνια ήταν ο σεισμός του 2021 που άφησε μεγάλες πληγές στον τόπο μας.
Πληγές που έπρεπε άμεσα να επουλωθούν.
Πολλά σπίτια κατέρρευσαν και συντοπίτες μας ξεσπιτώθηκαν.
Άλλαξε η ζωή τους από την μια στιγμή στην άλλη.
Μέσα σε αυτή την δύσκολη κατάσταση η Δημοτική αρχή είχε την ευκαιρία να κερδίσει το στοίχημα.
Αλλά και ενώ το κράτος λειτούργησε άμεσα και βοήθησε στήνοντας υποδομές για τους ανθρώπους που χτυπήθηκαν από τον εγκέλαδο, ο δήμος Ελασσόνας δεν ακολούθησε τους ρυθμούς και έχασε την ευκαιρία.

Η αδιαφορία και απειρία του κ. Γάτσα οδήγησε στην απραξία εξοργίζοντας τους κατοίκους που ακόμη δύο χρόνια μετά βλέπουν τα σπίτια τους να μην έχουν κατεδαφιστεί και να παραμένουν χαλάσματα όπως την πρώτη ημέρα.
Σας θυμίζω πως ο δήμαρχος Ελασσόνας μέχρι σήμερα κατάφερε να κατεδαφίσει μόλις το 50% των σπιτιών που ήταν ακατάλληλα. Πρόκειται πραγματικά για κατόρθωμα! Στο γειτονικό Δαμάσι σήμερα τελείωσαν με τις κατεδαφίσεις και χτίζουν νέα σπίτια.

Ας θυμηθούμε επίσης ότι επί δικής μας δημαρχίας στην άρδευση για τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, λειτουργήσαμε ίσως το δικαιότερο καθεστώς πληρωμής.

Δρομολογήσαμε την χρέωση με το κυβικό. Έτσι οι αγρότες μας πλήρωναν λιγότερο ανάλογα με το όσο κατανάλωναν, ενώ παράλληλα εξασφαλίσαμε και χαμηλά κόστη συντήρησης.

Ο κ. Γάτσας έβαλε ένα επιπλέον χαράτσι στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας. Λειτουργεί την άρδευση με χρέωση ανά στρέμμα και ανά δέντρο με αποτέλεσμα οι χρήστες να πληρώνουν πολύ περισσότερο χωρίς να ποτίζουν.
Αλλά και για την εκπαίδευση, για τα παιδιά μας και την ασφάλεια στα σχολεία μας, ο δήμαρχος Ελασσόνας δεν έκανε το παραμικρό.

Θα θυμίσω πως η σκεπή του 3ου δημοτικού που είχε πρόβλημα, σκεπάστηκε με νάιλον και δεν επισκευάστηκε όπως έπρεπε, με αποτέλεσμα τα παιδιά να κινδυνεύσουν καθώς πέρασε υγρασία και μέρος της γυψοσανίδας κατέρρευσε, με αποτέλεσμα για μέρες να μην γίνονται μαθήματα.
Είχαμε έτοιμη πρόταση για κατασκευή του 1ου νηπιαγωγείου με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Δυστυχώς δεν υιοθετήθηκε και αντικαταστάθηκε με ενοικιαζόμενο κτήριο που έχει κοινή είσοδο και αύλειο χώρο με διαμερίσματα του υπάρχοντος κτηρίου.

Δηλαδή σε αυτούς τους χώρους έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε με ότι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια των παιδιών.
Αυτές οι απαράδεκτες συνθήκες είναι τα έργα και οι ημέρες του Γάτσα στον τομέα της εκπαίδευσης.
Δεν μπορεί να γίνονται αυτά εν έτη 2023 στο δήμο Ελασσόνας. Αυτή η τριτοκοσμική κατάσταση δεν μας αξίζει σε εμάς και κυρίως στα παιδιά μας.

Επιτρέψτε μου να αναφερθώ επίσης στην εξοργιστική απόφαση του Δημάρχου να ξεπουλήσει περιουσία του δήμου έναντι πινακίου φακής. Με διαδικασία που θα την χαρακτήριζε κανείς φωτογραφική, παραχώρησε σε ιδιώτη τον ξενώνα της Καρυάς για 99 χρόνια -με την υποσημείωση- να παραδοθεί στο δήμο στην κατάσταση που τον παρέλαβε.

Δηλαδή να παραχωρηθεί ερείπιο το κτήριο, αν μετά από 99 χρόνια υπάρχει!

Ξεπούλησε τις κατασκηνώσεις Κοκκινοπηλού καθώς και αγροτέμαχια στο Μεσοχώρι, το Αμούρι και ένας Θεός ξέρει τί άλλο.
Όπως βλέπετε έκανε και άλλα δωράκια με την περιουσία του δήμου, πραγματικά απαράδεκτο.
Ο απερχόμενος δήμαρχος δεν ήταν όμως αποτυχημένος παντού. Υπήρξαν και τομείς όπου πραγματικά διέπρεψε!

Ήταν πρώτος στα ρουσφέτια και στις προσλήψεις προσωπικού μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ προσπαθώντας να εξασφαλίσει εκλογική πελατεία, προσελκύοντας ευάλωτες ομάδες ανθρώπων και μειώνοντας την αξιοπρέπεια τους.

Αντίθετα στην ΔΕΥΑΕΛ έδιωξε προσωπικό που δούλεψε επί θητείας μας. Αφορά ακόμη και άτομα κοντά στην σύνταξη αλλά και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Την ίδια περίοδο βασίλευαν οι απευθείας αναθέσεις, με μηδενικές εκπτώσεις, η κακή διαχείριση και οι περίεργες υπερτιμολογήσεις. Καταγράφηκαν τεράστια κόστη αγοράς υλικών και συντήρησης.

Αγαπητές φίλες και φίλοι, θα μπορούσα να μιλάω για ώρες για τα έργα και τις ημέρες της χαμένης τετραετίας Γάτσα.
Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει εδώ.
Σήμερα απ’ αυτό το βήμα καλώ τους Ελασσονίτες να μας εμπιστευτούν την ανάπτυξη του τόπου.

Έχουμε πρόγραμμα και σχέδιο για την επόμενη ημέρα.
Με διαφάνεια, συμμετοχικότητα στις αποφάσεις και πνεύμα συνεργασίας θα πάμε προς τα μπρος.
Έχουμε σύγχρονες και ρεαλιστικές λύσεις και κυρίως όρεξη για δουλειά. Συνεχίζουμε από εκεί που σταματήσαμε.
Επί δικής μας δημαρχίας ο δήμος είδε έργα ύψους 52 εκ. ευρώ. Είδε τόσα έργα όσα ποτέ άλλοτε.
Αν τότε -επί εποχής μνημονίων- κάναμε τέτοιο έργο, τώρα με την χώρα σε ανάπτυξη, μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα.

Φίλες και φίλοι,

Σε μια περίοδο που όλα κινούνται γρηγορότερα και ψηφιακά, ο δήμος Ελασσόνας δεν μπορεί να μείνει στάσιμος σε ένα τέτοιο περιβάλλον.
Η παράταξη «ΑλλάΖουμε» και εγώ προσωπικά, δεσμευόμαστε και εγγυόμαστε την πορεία του τόπου στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Την επόμενη ημέρα, ο δήμος Ελασσόνας αλλάζει ταχύτητα και πάει προς τα εμπρός.
Με σχέδιο και υλοποιήσιμο πρόγραμμα που περιλαμβάνει ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα και τα ζητήματα της περιοχής μας, απαντάμε στις προκλήσεις της εποχής μας.

Φτάνει πια η στασιμότητα, η κακοδιαχείριση και οι ταχυδακτυλουργησμοί.
Ο δήμος Ελασσόνας αξιοποιώντας τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα οδηγείται στην νέα εποχή της ψηφιακής ανάπτυξης.
Όμως ο δήμος μας, είναι ένας οργανισμός με τις δικές του ιδιαιτερότητες.

Το πρόγραμμά μας προβλέπει ολοκληρωμένη οργάνωση για την πολιτική προστασία.
Περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις στις ορεινές κοινότητες, αλλά και έργα μέσα στην έδρα του δήμου μας, την Ελασσόνα.

Είναι ένα πρόγραμμα έργων που θα δίνει τις ίδιες συνθήκες διαβίωσης στους πολίτες του δήμου μας, όπου κι αν διαμένουν.
Βέβαια θα βοηθήσουμε τις σεισμόπληκτες κοινότητες να σταθούν ξανά στα πόδια τους, με παρεμβάσεις που θα αλλάξουν πραγματικά την εικόνα.
Θα βελτιώσουμε όμως και τις συνθήκες καθημερινότητας. Ένας από αυτούς τους τομείς είναι η καθαριότητα η οποία είναι πρωταρχικός μας στόχος.

Όμως με τα έργα που δεσμευόμαστε πως θα υλοποιήσουμε, θα δώσουμε στους πολίτες την δυνατότητα πιο εύκολης μετακίνησης και προσβασιμότητας με έργα Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης.

Πλέον στην ψηφιακή εποχή μπορούμε δήμος και πολίτες να επικοινωνούν άμεσα και ψηφιακά για να καταγράφονται και να λύνονται τα προβλήματα.

Θα εκκινήσουμε έργα εμβληματικά που σταμάτησαν την τελευταία τετραετία, όπως το κολυμβητήριο και η Γαλακτοκομική σχολή και θα προσθέσουμε νέα, που θα δίνουν λύσεις στα σημερινά προβλήματα.

Στο πρόγραμμά μας έχουμε και παρεμβάσεις για την ανάσχεση του δημογραφικού προβλήματος της περιοχής μας.
Παρεμβάσεις που θα έχουν ως στόχο, με κίνητρα, να φέρουν πίσω νέους ανθρώπους που κατάγονται ή θέλουν να διαμείνουν στην περιοχή μας.

Θα βελτιώσουμε και θα κάνουμε πιο άμεση την επικοινωνία του πολίτη με τον δήμο μας.
Σας καλούμε να διαβάσετε τις προτάσεις μας και να μας εμπιστευτείτε για την υλοποίηση τους!
Με ευθύνη και συνέπεια θα κάνουμε την Ελασσόνα μας παράδειγμα για όλη τη χώρα.

Έχουμε τη διάθεση για δουλειά, τη δύναμη, τη γνώση και την εμπειρία για να επιστρέψει η Ελασσόνα στον δρόμο της ανάπτυξης! Το αξίζει!
Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!

Καλό βράδυ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόντες στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «ΑλλάΖουμε» ήταν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας, η πρώην βουλευτής της ΝΔ Στέλλα Μπίζιου, ο πρώην βουλευτής Γεώργιος Κατσαντώνης, η πολιτευτής της ΝΔ Ρένα Καραλαριώτου, ο πολιτευτής της ΝΔ Θανάσης Παιδής, περιφερειακοί σύμβουλοι, ο πρώην Νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλίας Σουφλιάς, η πρώην Έπαρχος Ελασσόνας Μαρία Μαμάρα και άλλοι αυτοδιοικητικοί.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ