ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η Ένωση Γονέων Λάρισας, καλεί τους γονείς μαθητών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Τρίτη 26/9 στις 13:00 το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης α/βαθμιας και β/βαθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας (Δήμητρας 25).

Διανύουμε την τρίτη εβδομάδα της φετινής σχολικής χρονιάς και με απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τα παιδιά της Θεσσαλίας η έναρξη της σχολικής χρονιάς γίνεται με τηλεκπαίδευση, χωρίς βιβλία, με σπίτια πλημμυρισμένα, χωρίς τα απαιτούμενα μέσα.

Δεν πρόκειται για μια έκτακτη απόφαση μπροστά σε δύσκολα καιρικά φαινόμενα. Πρόκειται για τη συνταγή του υπουργείου Παιδείας για λειτουργία του σχολείου στον αυτόματο πιλότο. Πρόκειται για τις εκπτώσεις στις δικές μας ανάγκες που είναι στην ημερήσια διάταξη του κράτους.

Πρόκειται για μια τακτική που την γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια την περίοδο της πανδημίας, αργότερα με τον σεισμό και σήμερα με τις πλημμύρες!!!

Τα παιδιά μας πρέπει επιτέλους να βρεθούν στον φυσικό τους χώρο, στα σχολεία τους στα οποία ΑΜΕΣΑ πρέπει να αποκατασταθούν οι ζημιές και να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι ώστε με ασφαλή τρόπο να επαναλειτουργήσουν.

Υπάρχουν οι προϋποθέσεις και οι υλικοί όροι να καλύπτονται ομαλά οι σύγχρονες δυνατότητες που δίνει η εποχή μας για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών μας. Το σίγουρο είναι ότι αυτό το κράτος, σε όλες του τις βαθμίδες δεν έχει σκοπό να τις ικανοποιήσει.

Οι σύλλογοι γονέων και κάθε γονέας ξεχωριστά μπορεί να οργανώσει την πάλη του δίπλα στην Ένωση Γονέων Λάρισας για την ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ