ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Αυτές τις μέρες ο τόπος μας πέρασε και συνεχίζει να περνάει, πολύ δύσκολες καταστάσεις. Δυστυχώς η ραγδαία επιδείνωση των παγκόσμιων κλιματολογικών συνθηκών, σε συνδυασμό με τη διαχρονική ολιγωρία των υπεύθυνων μηχανισμών, είχαν σαν αποτέλεσμα πολλοί συνάνθρωποι, μεταξύ αυτών και συνάδελφοί μας, να βιώσουν τραγικές καταστάσεις.

Ταυτόχρονα αναδείχθηκαν οι ανθρώπινες αξίες του λαού μας: Φιλανθρωπία, Αλληλεγγύη, Ενσυναίσθηση, Προσφορά και Νοιάξιμο γι αυτόν που υποφέρει.

Ως ΔΑΚΕ καθηγητών εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όσους στάθηκαν πλάι στους δοκιμαζόμενους πολίτες και προσπάθησαν να απαλύνουν τον πόνο τους από την πρώτη στιγμή: Πυροσβεστική Υπηρεσία, ΕΜΑΚ, Στρατός, Αστυνομία, Υγειονομικές Υπηρεσίες και Εθελοντικό Κίνημα.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και συλλυπούμαστε θερμά όσους, εκτός των άλλων, έχασαν και αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η ζωή βέβαια πρέπει να συνεχιστεί. Όλοι γνωρίζουμε πως ο λαός μας έχει τις δυνατότητες να βγαίνει πάντα νικητής. Επίσης η εκπαιδευτική κοινότητα έχει αποδείξει διαχρονικά ότι είναι μαθημένη στα δύσκολα. Έχουμε χρέος απέναντι στις γενιές που έρχονται να παραδώσουμε μια πιο ασφαλή Πατρίδα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι τα μαθήματα θα ξεκινήσουν και στην περιοχή μας, με την προσδοκία για διατήρηση της εκπαιδευτικής κανονικότητας και τη συνεχή βελτίωσή της, επ΄ ωφελεία τόσο των μαθητών-οικογενειών τους όσο και των εκπαιδευτικών.

Καλή σχολική πορεία για όλες και όλους!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ