ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ «ΑΡΙΣΤΟΥΣ»

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Λάρισας

«Τηλεκπαίδευση δια πάσαν νόσον» γράφαμε τρεις μέρες πριν ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ και κοίτα πως τα φέρνει η ζωή, συμφώνησε εκ των υστέρων και μετά τις ατελείωτες αντιδράσεις και τα ρεζιλίκια μέχρι και ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ ν. Λάρισας συνάδελφος Τζιατζιάς Μιχάλης, μέλος της τοπικής ΔΑΚΕ και της ΝΔ! Αντιλαμβανόμαστε το άγχος του, όπως και τον «γνωστό» σχεδιασμό της κυβερνητικής ΔΑΚΕ , η οποία αφού τήρησε σιγή ιχθύος μέχρι να υλοποιηθεί η κυβερνητική εντολή, τις επόμενες μέρες θα ξεσπαθώσει κατά της γελοιότητας.

Πρόκειται για το ίδιο σενάριο που ακολουθούν όλες οι κυβερνητικές παρατάξεις χρόνια τώρα.

Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση πρόκειται για πλήρη εξευτελισμό του κυβερνητικού συνδικαλισμού, αν σκεφτεί κανείς ότι όλο αυτό το θέατρο της διαμαρτυρίας από τον συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ εξελίσσεται μπροστά στις καταστροφές που υπέστη η Θεσσαλία και οι πολίτες της από την διάλυση κάθε κρατικής δομής από την κυβέρνηση της ΝΔ!

Στην χώρα που επικράτησε ο κυνισμός του «41τακατο» (το οποίο είναι 25% στην πραγματικότητα) από την μια και το lifestyle από την άλλη η σοβαρότητα έχει πάει περίπατο. Ο κυνισμός τους και η ασχετοσύνη τους ή αδιαφορία σπάει πλέον κόκαλα και σημειώνουμε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:

1) Δήλωση περιφερειάρχη μετά τις πλημμύρες ότι δεν ευθύνεται η περιφέρεια για την καταστροφή που επήλθε (!!) ….. φανταζόμαστε ούτε και η ΝΔ -που έχει την κυβέρνηση- της οποίας στέλεχος είναι ο περιφερειάρχης!

2) Ο Υπουργός Παιδείας από Λάρισα δηλώνει ένα εικοσιτετράωρο πριν αποφασίσει την αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς και την γελοιότητα της τηλεκπαίδευσης ,όλα είναι έτοιμα, από Δευτέρα ανοίγουμε (!!) ….και σας περιμένουμε θα προσθέταμε εμείς.

Δύο μέρες τώρα «οργανώνεται» μια καρικατούρα εκπαίδευσης με βάση τον φόβο που έχει κυριεύσει την κυβέρνηση μην και επαναληφθεί το προηγούμενο χάος και αυτό γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πόσο πολύ έχουν διαλύσει τις δομές που παρέχουν τα δημόσια αγαθά. Η πραγματικότητα λοιπόν αμείλικτη δίνει στο κυβερνητικό τσίρκο, το ένα χαστούκι μετά το άλλο …αρκεί κανείς να δει τις καιρικές συνθήκες αλλά και το «πανηγύρι» της τηλεκπαίδευσης.

Ανοίξτε λοιπόν τα σχολεία με ασφάλεια και αφήστε τα επικοινωνιακά τερτίπια.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ