ΣΑΜΕΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΜΑΡΙ: Η ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΑΡΧΙΣΕ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μπροστά σε πλήθος κόσμου παρουσίασε τους υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού «Η Πόλη που Θέλουμε»

«Ξεκίνημα της νικηφόρας πορείας που οδηγεί στην αλλαγή στον δήμο Τυρνάβου την Κυριακή 8 Οκτωβρίου» χαρακτήρισε τη συγκέντρωση στο δημοτικό θέατρο Τυρνάβου «Μαξίμ» ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι στο πλαίσιο της εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων του συνδυασμού του.

Δεκάδες πολίτες, οι πρώην δήμαρχοι Τυρνάβου και Αμπελώνα Δημήτρης Κουγιώνης, Σταύρος Δόβας, Νίκος Μαλάκος και Απόστολος Δημάκης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας άκουσαν τον κ Αμάρι να εκφράζει καταρχάς τη συμπάθειά του στα θύματα και τους πληγέντες από το πρόσφατο πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel», να ασκεί κριτική στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή και να αναφέρεται σε βασικές πτυχές του προγράμματος του συνδυασμού «Η πόλη που θέλουμε» τονίζοντας ιδιαιτέρως τις προτεραιότητες που θα θέσει σε εφαρμογή «την επομένη της ανάληψης των καθηκόντων του δημάρχου με την ψήφο των δημοτών», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Οι στόχοι μας, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου, είναι απλοί, ρεαλιστικοί με σαφείς προτεραιότητες. Πρώτιστη και βασική μας επιδίωξη είναι να επαναφέρουμε τον δήμο μας σε μια κανονικότητα, που τα τελευταία χρόνια έχει εκλείψει, δημιουργώντας ένα πλαίσιο πιο φιλικό, λειτουργικό και αποτελεσματικό με στόχο την ευημερία του τόπου και των ανθρώπων του. Επόμενο κύριο μέλημά μας η βελτίωση σε κάθε τομέα της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.

Αυτό σημαίνει καλύτερη καθαριότητα, φροντίδα του υπάρχοντος πρασίνου και διεύρυνσή του, κοινωνική φροντίδα για τους αδύναμους και ευάλωτους συμπολίτες μας, ενδιαφέρον και παρεμβάσεις στους αθλητικούς χώρους του δήμου μας ώστε τα παιδιά να μπορούν άφοβα να τους χρησιμοποιούν. Θα σταθούμε, όπως ήδη το πράξαμε από την πρώτη στιγμή, κοντά σε κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο που επλήγη από το καταστροφικό πέρασμα της καταιγίδας «Ντάνιελ».

Στον πολιτισμό είμαστε αποφασισμένοι να βγάλουμε τον δήμο μας από την χειμερία νάρκη στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια. Αυτό θα το πετύχουμε με την αγαστή συνεργασία που θα έχουμε με όλους τους πολιτιστικούς φορείς του τόπου μας. Επίσης θεσμοί που είχαν ατονήσει όπως η γιορτή τσίπουρου και τα «Τζαρτζάνεια» θα λάβουν πνοή αναγέννησης και χαρακτήρα πραγματικά πανελλήνιο».

Σε άλλη αποστροφή της ομιλίας του ο κ. Αμάρι στάθηκε ιδιαιτέρως στα ζητήματα της ισόρροπης ανάπτυξης του δήμου και της δημιουργίας γραφείου για την αξιοποίηση κάθε ευρωπαϊκού προγράμματος. Πιο συγκεκριμένα είπε: «Από αυτό το βήμα θέλω να διαβεβαιώσω για μια φορά ακόμη όλους εσάς που παρευρίσκεστε εδώ αλλά και όλους τους συμπολίτες μας ότι βασική προγραμματική μας επιλογή είναι η ισόρροπη ανάπτυξη, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και έργα, των δύο μεγάλων πόλων του δήμου, Τυρνάβου και Αμπελώνα, που όμως θα συνοδεύεται με αδιάπτωτο ενδιαφέρον και μέριμνα για όλες τις δημοτικές κοινότητες.

Ίσως κάποιοι αναρωτηθούν πώς θα κάνουμε πράξη αυτά που επαγγελόμαστε. Καταρχάς θέλω να ανακοινώσω ότι στον δήμο, κατά τη νέα του περίοδο, θα λειτουργήσει γραφείο με εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο θα ασχολείται με την αξιοποίηση κάθε δυνατότητας χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά προγράμματα. Παράλληλα η ψηφιακή αναβάθμιση του δήμου θα μπει στην πρώτη γραμμή των προς υλοποίηση ενεργειών μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας».

Κλείνοντας ο κ. Αμάρι απηύθυνε «προσκλητήριο μάχης και συμπόρευσης ώστε την Κυριακή 8 Οκτωβρίου ν’ ανοίξει μια νέα σελίδα ελπίδας και προοπτικής για τον δήμο Τυρνάβου», παρουσίασε τους υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού του και ευχαρίστησε όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ