Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Κατέθεσε αναφορά προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Β. Κικίλια

«Η Θεσσαλία, δυστυχώς, έχει βρεθεί εσχάτως στο μάτι του κυκλώνα των φυσικών καταστροφών. Εκτός των σεισμών του Μαρτίου του 2021 ενέσκηψαν οι καταστροφικές πλημμύρες του “Ιανού”, και τώρα του Daniel και του Elias. Ολόκληρη η περιφέρεια υποφέρει από τις τεράστιες συνέπειες αυτών των φαινομένων και οι “πληγές” που έχουν ανοίξει θα χρειαστούν πολύ χρόνο και κόπο για να κλείσουν, προκειμένου ο τόπος να μπορέσει και πάλι να ορθοποδήσει.

Σε αυτό το δυσχερές περιβάλλον πρέπει να ληφθούν όλες εκείνες οι αποφάσεις που θα συμβάλλουν στον καλύτερο σχεδιασμό, συντονισμό και εφαρμογή του τιτάνιου έργου της αποκατάστασης των εκτεταμένων ζημιών. Για τον λόγο αυτό και θεωρώ επιβεβλημένη τη σύσταση αυτοτελούς Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Τ.Α.Ε.Φ.Κ.) στη Λάρισα, την έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας». Τα παραπάνω τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή το αίτημα που κατέθεσε ως Αναφορά, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια.

Ο Θεσσαλός πολιτικός με την Αναφορά του, μετά από ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, κ. Νίκο Παπαγεωργίου, συνηγορεί σε σχετικό αίτημά του, στο οποίο χαρακτηρίζεται ως επιτακτική η ανάγκη της σύστασης αυτοτελούς Τ.Α.Ε.Φ.Κ. στη Λάρισα, όπως έχει συμβεί σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος χαρακτηρίζει «εύλογο το αίτημα του φορέα, καθώς δικαιολογείται απόλυτα λόγω των εκτεταμένων καταστροφών που έχουν προξενήσει στη Θεσσαλία την τελευταία τριετία οι σεισμοί και οι πλημμύρες, αλλά και της απόστασης της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την έδρα της υπηρεσίας του αρμόδιου Υπουργείου Υποδομών. Επιπλέον, υπέρ της σύστασης αυτοτελούς Τ.Α.Ε.Φ.Κ. στη Λάρισα συνηγορεί και η μεγάλη γεωγραφική κάλυψη της Περιφέρειας, η διασπορά των χωριών και οι μεγάλες αποστάσεις πλήθους απομακρυσμένων οικισμών από την έδρα της Περιφέρειας».

Ο έμπειρος κοινοβουλευτικός καταλήγει τη δήλωσή του σημειώνοντας ότι «αναμένουμε, λοιπόν, από τον αρμόδιο υπουργό να συναινέσει το ταχύτερο σε αυτό το καθ’ όλα αυτονόητο αίτημα του κατ’ εξοχήν υπεύθυνου επιστημονικού φορέα της Θεσσαλίας, ώστε να διεκπεραιωθούν με ταχύ ρυθμό οι διαδικασίες και να εκτελεστούν το συντομότερο δυνατό οι εργασίες αποκατάστασης των εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές στην κεντρική Ελλάδα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ