Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΜΕ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Για σημαντικές επιπτώσεις της πλημμύρας στην τοπική οικονομία, εκανε λόγο ο βουλευτής που επισκέφθηκε το πλημμυρισμένο εργοστάσιο της Del Monte

«Οι επιπτώσεις από τις καταστροφικές πλημμύρες ταλανίζουν και την τοπική οικονομία, καθώς μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις που επλήγησαν -πολλές από αυτές και δύο φορές- χρειάζονται χρόνο και την αρωγή της πολιτείας για να επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση. Η οικονομική ζημιά δεν αγγίζει μόνο τις επιχειρήσεις αλλά και την τοπική κοινωνία.

Πλειάδα εργαζόμενων βρίσκονται αναγκαστικά σε αναστολή εργασίας, όπως εδώ στο εργοστάσιο της Del Monte. Η λειτουργία τέτοιων επιχειρήσεων προσδίδει δυναμισμό στην τοπική μας οικονομία, γι αυτό και θα πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα η διασφάλιση της παραμονής τους στην περιοχή».

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την επίσκεψή του στο πλημμυρισμένο –αυτή τη φορά από τις πλημμύρες του Elias- εργοστάσιο τροφίμων της Del Monte, έξω από τη Χάλκη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, περιηγήθηκε στις πλημμυρισμένες εγκαταστάσεις με τον διευθυντή του εργοστασίου κ. Μπάμπη Σαμουλαδά και τον διευθυντή παραγωγής κ. Θανάση Γκάγκη, παρουσία του αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κιλελέρ κ. Γιάννη Κουκούτση, καθώς και ιδιοκτητών παρακείμενων πληγεισών επιχειρήσεων.

Αντιπλημμυρικά έργα

Το εργοστάσιο, που είχε πρόσφατα καθαριστεί από τη λάσπη που είχαν αφήσει οι πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel, ξαναπλημμύρισε για δεύτερη φορά και οι ζημιές που καταγράφονται σε εξοπλισμό, μηχανήματα και εγκαταστάσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Το ίδιο συνέβη και στις παρακείμενες επιχειρήσεις της περιοχής και όπως επεσήμαναν οι παριστάμενοι ιδιοκτήτες, κ.κ. Δημήτρης Παπανικολάου και Κώστας Κωσταβάρας, πρέπει να δοθεί άμεση προτεραιότητα στη διασφάλιση της περιοχής με αντιπλημμυρικά έργα που θα αποτρέπουν την υπερχείλιση του νερού του γειτονικού ρέματος, του Γκουσμπασανιώτη.

Επίσης, υπογραμμίστηκε ότι θα πρέπει να υπάρξει τάχιστα πλάνο ενεργειών για τις επιχειρήσεις που πλημμύρισαν για δεύτερη φορά από τις βροχοπτώσεις της κακοκαιρίας Elias.

Όπως ειπώθηκε, στόχος της διοίκησης είναι να προχωρήσουν οι απαραίτητες επισκευές και να δουλέψει το συσκευαστήριο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ακόμη και πριν το τέλος του έτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 630 εργαζόμενοι με ενεργείς συμβάσεις εργασίας -που αναγκαστικά λόγω των ζημιών δεν μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται- δικαιούνται τρίμηνη αναστολή εργασίας επιδοτούμενη από την πολιτεία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ