ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ

Σε πολύ μεγάλη συγκέντρωση που πραγματικά δεν είχε προηγούμενο στο Δαμάσι η Ομιλία του Στέλιου Τσικριτσή υποψήφιου Δημάρχου του Δήμου Τυρνάβου με την Λαϊκή Συσπείρωση.

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο υποψήφιος δήμαρχος χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα να βλέπω συναδέλφους μου αγρότες σήμερα εδώ. Να βλέπω ανθρώπους που δώσαμε μάχες μαζί, για να μείνουμε εμείς και τα παιδιά μας στα χωράφια μας απέναντι στις πολιτικές των κυβερνήσεων. Επιλέξαμε να είναι εδώ η προτελευταία μας ομιλία πριν την κεντρική την Τετάρτη στον Τύρναβο στις 9 το βράδυ.

Κάναμε λοιπόν αυτή την επιλογή, διότι το χωριό σας έχει χτυπηθεί όσο κανένα άλλο από φυσικές καταστροφές με αποκορύφωμα τον καταστροφικό σεισμό πριν 2,5 χρόνια.

Ξέρετε πολύ καλά ότι από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στο πλευρό των σεισμοπαθών του χωριού. Με τη συμμετοχή μας στα σωματεία και τους αγροτικούς συλλόγους μπήκαμε μπροστά, ώστε να οργανωθεί η αλληλεγγύη και η διεκδίκηση των αναγκαίων μέτρων στήριξης».

Παράλληλα άσκησε σκληρή κριτική στην νυν Δημοτική αρχή λέγοντας:

«Δυόμιση χρόνια μετά το σεισμό και μόλις έσβησαν τα φώτα της δημοσιότητας, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, της Περιφέρειας και της κυβέρνησης οι σεισμόπληκτοι εξακολουθούν να ζουν σε απαράδεκτες συνθήκες μέσα σε κοντέινερ.

Είναι ακόμα μια δημοτική αρχή που όπως, και οι προηγούμενες, έχει επιλέξει να χαϊδεύει την κυβέρνηση βγάζοντας ακόμα και ευχαριστήρια σε υπουργούς, αποσιωπώντας ότι εξαιρέθηκε αρκετά μεγάλος αριθμός αγροτικών προϊόντων της περιοχής όπως εδώ τα Επιτραπέζια σταφύλια και άλλα αγροτικά προϊόντα. Ευχαριστώ είπαν για πιο πράγμα; Για τα ψυχούλα των 120 ευρώ που δόθηκαν στις οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιών που είχαν πάθει ολοκληρωτική καταστροφή;

Αν δεν βγάζαμε τότε τα τρακτέρ όλοι εμείς σε συλλαλητήρια σε μπλόκα ούτε αυτά δεν θα παίρναμε. Σε έναν αγώνα που είχε διάρκεια πολλών μηνών και είχαμε ξεκινήσει οι Αγροτικοί Σύλλογοι απο το Σεπτέμβριο».

Από την κριτική δεν ξέφυγε ούτε ο συνδυασμός του κ. Αμάρι, για τον οποίο ανέφερε:

«Αλλά να είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι τίποτα το διαφορετικό η παράταξη της «Πόλης που θέλουμε».

Μια παράταξη που ο επικεφαλής της προτείνει την ισόρροπη ανάπτυξη για το Δήμο Τυρνάβου, αυτή την ανάπτυξη που στηρίζουν όλα τα αστικά κόμματα. Αυτη την ισόρροπη ανάπτυξη ζούμε με τις επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά, την καταστροφή του περιβάλλοντος και την καταστροφή εύφορης καλλιεργήσιμης γης.

Η κανονικότητα που ονειρεύεται ο συγκεκριμένος υποψήφιος πόσο απέχει από την κανονικότητα της κυβέρνησης που με επιμέλεια υπηρετεί η σημερινή Δημοτική Αρχή; Ούτε καν ένα τσιγάρο δρόμο».

Κλείνοντας απευθύνθηκε στους συμπολίτες του και τους συναδέλφους του αγρότες λέγοντας:

«Σας καλώ να αναλογιστείτε, ποιος θα ναι την επόμενη μέρα μαζί σας να παλέψει. Αυτοί που δεν ήταν πουθενά όλα τα προηγούμενα χρόνια και τώρα αυτοί οι κομήτες σας ζητάνε ψήφο για ιδιωτικό τους όφελος; Ή ακούραστοι αγωνιστές που παλεύουν με ανιδιοτέλεια όλα τα χρόνια για εσάς μέσα από συλλόγους σωματεία στο δρόμο μπροστά.

Ήρθε η ώρα να παλέψουμε.

Ήρθε η ώρα «να πάμε αλλιώς»!»

Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε:

«Δώστε μας την δύναμη να είμαστε η νέα Δημοτική Αρχή και μαζί να είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, στο πλευρό του λαού της περιοχής μας για να διεκδικήσουμε μαζί σας :
• Την άμεση καταβολή αποζημιώσεων στο 100% των ζημιών σε πρώτη και δεύτερη κατοικία, χωρίς τις προϋποθέσεις που καθιστούν αδύνατη την όποια επισκευή – ανακατασκευή από τους ιδιοκτήτες. Το ίδιο στον εξοπλισμό, τα εμπορεύματα και τις ζημιές των επαγγελματιών και γεωργοκτηνοτρόφων, με κοινωνικά κριτήρια και προτεραιότητες. Μηδενισμός των χρεών από δάνεια στις καταστραμμένες κατοικίες για αγορά πρώτης κατοικίας.

• Δημιουργία πεζογέφυρας στη Γαλογάβρα.

• Αντιπλημμυρικό φράγμα.

• Σκέπαστρο στην κερκίδα του γηπέδου- ανακαίνιση αποδυτήριων

• Συντήρηση- ανακαίνιση στο Δελήχειο για τις φθορές από το σεισμό.

• Ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής Δαμασίου».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ