ΣΑΜΕΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΜΑΡΙ: ΤΟ ΔΑΜΑΣΙ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΕ ΤΗ ΝΙΚΗ

Σε συγκέντρωση που θύμιζε παλιές εποχές μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Δ. Τυρνάβου

– Προεκλογικές συγκεντρώσεις προγενέστερων ετών, ενόψει δημοτικών εκλογών, θύμισε η συγκέντρωση του υποψήφιου δημάρχου Δ. Τυρνάβου Σάμερ Αθανάσιου Αμάρι στο Δαμάσι. «Για «συγκλονιστική συγκέντρωση» που έστειλε «ξεκάθαρο μήνυμα αλλαγής» έκανε λόγο ο κ. Αμάρι ευχαριστώντας θερμά τον κόσμο για την παρουσία του και καλώντας τον να ψηφίσει τον συνδυασμό της παράταξής του.

Από την πλατεία του Δαμασίου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής εστιάζοντάς την κυρίως στην μη αποκατάσταση πολλών κατοίκων που επλήγησαν από τον σεισμό του 2021 και παραμένουν σε κοντέινερ δυόμισι χρόνια. Είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος αναφερόμενος στο ζήτημα αυτό:

«Στο Δαμάσι όμως κυρίως μετρήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα το ενδιαφέρον, η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα αφενός της κυβέρνησης και αφετέρου της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Και οι δύο, κυβέρνηση και δημοτική αρχή, αποδείχθηκαν οδυνηρά λίγες, ανεπαρκείς, «πολυλογούδες» σε υποσχέσεις αλλά ανεπίτρεπτα υστερήσασες σε έργο. Γι αυτό ακόμη υπάρχουν άνθρωποι, συμπολίτες και συμπολίτισσές μας, που διαβιούν σε κοντέινερ.

Παρατηρούμε όλο αυτό το διάστημα και ιδίως τώρα, κατά την προεκλογική εκστρατεία, αδικαιολόγητη έπαρση από πλευράς της δημοτικής αρχής, που συνοδεύεται από φλυαρία, για τα… επιτεύγματά της στην διαχείριση της επόμενης ημέρας από τις τραγικές επιπτώσεις του σεισμού. Και δικαίως φρονούμε οι πληγέντες αναρωτιούνται μαζί μ’ εμάς: Πρέπει να θεωρούνται επιτεύγματα που οφείλουν να πιστωθούν στον δήμαρχο και τη δημοτική πλειοψηφία, το ότι λειτούργησε αγροτικό ιατρείο στο Δαμάσι; Ότι διανεμήθηκαν οι προσφορές σε τρόφιμα και υλικά στους σεισμόπληκτους;

Πράγματα αυτονόητα φίλες και φίλοι που δεν θα έπρεπε να αναφέρονται σε προεκλογικά προγράμματα
Αυτά που μόλις ανέφερα περιλαμβάνονται στα… «επιτεύγματα» της δημοτικής αρχής και καταγράφονται, μαζί με άλλα, στο πρόγραμμα τους». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του για το ίδιο θέμα υποστήριξε και τα εξής: «Tο γεγονός και μόνο πως σήμερα εξακολουθούν συμπολίτες μας να ζουν στα κοντέινερ καταδεικνύει το έλλειμμα της δημοτικής αρχής στην άσκηση πίεσης στους αρμοδίους για επίσπευση των διαδικασιών αποκατάστασης των ανθρώπων που επλήγησαν.

Μπορούμε να τους καταλάβουμε. Δεν θέλουν να πιέσουν την κυβέρνηση, ανάγουν την κομματική τους προέλευση σε κριτήριο σιωπηρής έγκρισης των βημάτων χελώνας που ακολουθούνται από την Πολιτεία, αποφεύγουν να γίνουν ενοχλητικοί. Είναι, συνέχισε, καλές οι φωτογραφίες, αλλά, είμαι βέβαιος πως συμφωνείτε, δεν φθάνουν». Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του συνδυασμού του, την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του και στάθηκε σε σειρά παρεμβάσεων που αφορούν στο Δαμάσι και θα τεθούν σε άμεση εφαρμογή την επομένη της ανάληψης των καθηκόντων του ως δημάρχου. Ειδικότερα τόνισε τα εξής:

– Την ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού

– Την αξιοποίηση και ανάδειξη του πάρκου στην είσοδο της κοινότητας,

– Την ανάδειξη αλλά και προστασία του Κάστρου Δαμασίου,

– Την άμεση βελτίωση της οδοποιίας μέσα στην κοινότητα, όπου κρίνεται αναγκαίο,

– Την δημιουργία ενεργειακής κοινότητας στον δήμο προς όφελος των δημοτών, με φωτοβολταϊκά στα δημοτικά κτίρια,

– Την καταγραφή και σήμανση όλων των αδέσποτων ζώων

– Ανασύσταση και επαναλειτουργία του Παλαιοσεισμολογικού μουσείου

– Πρέπει να εξεταστεί εκ νέου η θωράκιση του Δαμασίου στην γαλογάβρα για να μην υπάρξουν φαινόμενα σαν αυτά που ζήσαμε πρόσφατα με την τελευταία κακοκαιρία.

– Ολοκλήρωση της κερκίδας στο γήπεδο της ιστορικής ομάδας του Δαμασιακου

– Συντήρηση και αποκατάσταση ζημιών στα αποδυτήρια του γηπέδου

– Συντήρηση της πλατείας και τοποθέτηση κατάλληλου φωτισμού

– Συνεργασία με τους συλλόγους και την εθελοντική ομάδα γίνε η αλλαγή Δαμάσι

-Αγροτική οδοποιία και συχνή χρήση γκρέιντερ για να μπορούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι να πηγαίνουν στις περιουσίες τους

-Καταγραφή και σήμανση όλων των αδέσποτων ζώων.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Αμάρι καταχειροκροτούμενος παρουσίασε τους υποψηφίους συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Δαμασίου, το σύνολο των υποψηφίων δημοτικών του συμβούλων και κάλεσε όλους τους πολίτες να ψηφίσουν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου τον συνδυασμό του. *Σήμερα ο κ. Αμάρι θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στον Αμπελώνα, στις 8 μμ, στην κεντρική πλατεία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ