Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ

Ανακοίνωση της Αντιπολεμικής Κίνησης Λάρισας που καλεί στο συλλαλητήριο του ΕΚΛ την Τετάρτη και υποστηρίζει ότι «τρομοκράτης είναι το κράτος του Ισραήλ»

Τέτοιας έκτασης ενορχηστρωμένη προπαγάνδα δεν ξανασυναντήσαμε. Καθημερινά μας βομβαρδίζουν με μισές και ψεύτικες “πληροφορίες” που διαστρεβλώσουν τα γεγονότα , για να μας αποπροσανατολίσουν και να μας οδηγήσουν στην υποταγή, μακριά από την αλήθεια.

Η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ελεύθερη πατρίδα. Ο αγώνας τους δίνει κουράγιο στους καταπιεσμένους λαούς και δείχνει ότι ο ιμπεριαλισμός μπορεί να νικηθεί .

Η αντεπίθεση της Παλαιστινιακής Αντίστασης κατά του κράτους τρομοκράτη «Ισραήλ» δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Είναι αποτέλεσμα της κατοχής της Παλαιστίνης από ένα ρατσιστικό καθεστώς απαρτχάιντ, που έχει μετατρέψει την Παλαιστίνη στη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου.

Οι συνεχιζόμενες εξωδικαστικές φυλακίσεις και εκτελέσεις, οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας και στα γειτονικά κράτη, οι συνεχείς βίαιοι εποικισμοί στα Παλαιστινιακά εδάφη, είναι οι σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι της δίκαιης οργής του Παλαιστινιακού λαού και των συμμάχων του.

Ο λαός της Παλαιστίνης διεξάγει έναν δίκαιο αμυντικό πόλεμο και η νίκη του θα είναι προοδευτική εξέλιξη για την ανθρωπότητα. Η παλαιστινιακή επιχείρηση έδωσε νέα ελπίδα στον λαό της, πίστη στην ικανότητά του να νικήσει την Ισραηλινή κατοχή και τσαλάκωσε το γόητρο του κράτους τρομοκράτη, αφού ούτε η πολυδιαφημισμένη στρατιωτική του θωράκιση, ούτε οι διαβόητες μυστικές του υπηρεσίες κατάφεραν να την αποτρέψουν.

Η αντίσταση είναι δικαίωμα των λαών που υπόκεινται σε διάφορες μορφές αποικιοκρατίας. Ο Παλαιστινιακός απελευθερωτικός αγώνας είναι αναπόσπαστο μέρος του απελευθερωτικού αγώνα των λαών για ελευθερία, δικαιοσύνη, ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ειρήνη.

Ο τερματισμός του αποικιακού καθεστώτος στην Παλαιστίνη και της αποικιακής ηγεμονίας της Δύσης, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, να γίνει στόχος για όλους τους λαούς και τις δυνάμεις που αγαπούν την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια και την πρόοδο σε αυτόν τον κόσμο.

Αποτελεί προϋπόθεση για παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.

Άδικος είναι ο διαρκής πόλεμος του κράτους του Ισραήλ για τη διατήρηση της παράνομης κατοχής της Παλαιστινιακής γης . Οι τρομοκράτες του Ισραήλ αφήνουν τη Γάζα χωρίς τρόφιμα ,ηλεκτρικό, φάρμακα και τα νοσοκομεία κινδυνεύουν να μετατραπούν σε νεκροτομεία αφού τα νεογέννητα που βρίσκονται σε θερμοκοιτίδες κινδυνεύουν, οι ασθενείς δεν λαμβάνουν οξυγόνο, οι αιμοκαθάρσεις, οι ακτινογραφίες κλπ δεν μπορούν να γίνουν !

Ο σύμμαχός μας (Ισραήλ) βομβαρδίζει τα αεροδρόμια μιας τρίτης χώρας ( Συρίας ) επιδιώκοντας γενικευμένη ανάφλεξη στη μέση Ανατολή !!
Καταδικάζουμε τη βία του σιωνιστικού κράτους που μαζί με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που το στηρίζουν είναι ο μέγας τρομοκράτης της Μέσης Ανατολής.

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, την Ελληνική Λύση και τους Σπαρτιάτες που πήραν θέση κατά των Παλαιστινίων στηρίζοντας τις κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ.

Η αποστολή της ελληνικής φρεγάτας “Ψαρά” στη Ν/Α Μεσόγειο για να ενταχθεί σε Νατοϊκή δύναμη που επιχειρεί στην περιοχή, είναι μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, την ώρα που η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή είναι μια ανάσα από την παραπέρα κλιμάκωση και μια γενικευμένη στρατιωτική εμπλοκή.

Γίνεται φανερό για μια ακόμη φορά για ποιους σκοπούς προορίζονται τέτοιοι εξοπλισμοί που χρυσοπληρώνει ο Ελληνικός λαός, δήθεν για την “άμυνα μας “.

Ταυτόχρονα, αντιλαμβανόμαστε για το πώς “αξιοποιούνται “για το χτύπημα του Παλαιστινιακού λαού οι βάσεις που έχουν παραχωρήσει στους Αμερικανονατοϊκούς όλες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις και ειδικά της Σούδας.

Η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας , οι αγωνιστές του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος εκφράζουμε την αμέριστη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης και στο δικαίωμά του να υπερασπίζεται τη χώρα του από την ξένη κατοχή ! Το Αντιιμπεριαλιστικό και Αντιπολεμικό κίνημα θα βοηθήσει με όλες τις δυνάμεις του για τη Νίκη του παλαιστινιακού λαού !

Στεκόμαστε στο πλευρό των Παλαιστινίων και δυναμώνουμε τον αγώνα μας για:

Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.
Άρση του αποκλεισμού της Γάζας.

Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967 .
Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές .

Απαιτούμε:

– Καμία εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή των Παλαιστινίων .
– Να γυρίσει πίσω ΤΩΡΑ η φρεγάτα “Ψαρά” και να κλείσουν οι Βάσεις.
– Άμεση εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης της ελληνικής Βουλής του 2015 για αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967.
– Να διακοπεί τώρα, κάθε διπλωματική σχέση με το Ισραήλ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ Ε.Κ.Λ. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΣΤΙΣ 19:00 στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ