TO 1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕRASMUS+ “YOUNG ECO INSPECTORS”

Στη δεύτερη εκπαιδευτική συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα από τις 10 ως τις 13 Οκτωβρίου 2023 συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί του 1ου Πειραματικού Λυκείου Λάρισας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + KA220 “Young Eco Inspectors” ( «Νέοι Οικολογικοί Επιθεωρητές»).

Το 1ο Πειραματικό Λύκειο Λάρισας συμμετέχει στο πρόγραμμα ως εταίρος, μαζί με άλλους επτά εταίρους από τη Βουλγαρία και τη Β. Μακεδονία. Το πρόγραμμα – εταιρική σχέση συνεργασίας στη σχολική εκπαίδευση – έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και τη δραστηριοποίηση των μαθητών/τριών για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή μέσω της προσέγγισης STEM.

Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Hotel. Την πρώτη ημέρα η Διευθύντρια του σχολείου, κ. Κουκότσικα Παρασκευή καλωσόρισε τους εταίρους και ακολούθησε η παρουσίαση της χρήσης του εξοπλισμού μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της μόλυνσης του νερού.

Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί Αντιγόνη Καρύτσα, Αθηνά Καραλοπούλου, Μαρία Μπέλτσιου, Θωμάς Οικονόμου και Χρύσα Τζιμουράγκα μαζί με τους εταίρους τους κλήθηκαν να εφαρμόσουν πειραματικά στην πόλη σχετικές δραστηριότητες και να καταγράψουν τις μετρήσεις. Τη δεύτερη μέρα, παρουσιάστηκε το λογισμικό στο οποίο οι μαθητές θα καταχωρίζουν τις μετρήσεις.

Την τρίτη ημέρα οι εκπαιδευτικοί εργάστηκαν σε μικτές ομάδες με τους εκπαιδευτικούς των άλλων σχολείων για τη συγγραφή των σχεδίων – μαθημάτων που θα εφαρμόσουν με τις ομάδες εργασίας και την τελευταία ημέρα παρουσιάστηκε η πλατφόρμα eTwinning και το αντίστοιχο σχέδιο εργασίας.

Η υλοποίηση του προγράμματος συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά και άμεσα ξεκινάει η πρακτική εφαρμογή της προσέγγισης STEM με τη συμμετοχή των μαθητών/τριών από τα σχολεία των τριών χωρών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ