ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΚΛ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Το κείμενο της συνέντευξης Τύπου για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη και το Συλλαλητήριο 18 Οκτώβρη

Εδώ και ημέρες, με αφορμή τις τελευταίες ημέρες εξελίσσεται διεθνώς μια άθλια προπαγάνδα με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, αστικών κυβερνήσεων και κρατών της «πολιτισμένης», όπως λένε, «Δύσης», η οποία προσπαθεί να αθωώσει τη βαρβαρότητα του ισραηλινού κράτους και να ενοχοποιήσει την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού και τη λαϊκή αλληλεγγύη που εκφράζεται στον αγώνα του.

Στην ίδιο κατεύθυνση, είναι πλήρως ευθυγραμμισμένοι η κυβέρνηση της ΝΔ , αλλά κι ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ που με τις απαράδεκτες ανακοινώσεις τους στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις.

Όλοι τους είναι διπλά εκτεθειμένοι, γιατί από το 2015 σφυρίζουν αδιάφορα και αρνούνται να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος σύμφωνα με την σχετική, ομόφωνη απόφαση της ελληνικής βουλής.

Όλοι τους παρελαύνουν καθημερινά από τα studio της παραπληροφόρησης, προσπαθούν να διαγράψουν την ιστορία και να σβήσουν από το λεξιλόγιο τη λέξη «κατοχή», επιχειρώντας προκλητικά να ταυτίσουν την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού με την τρομοκρατία.

Όλες αυτές τις ημέρες , στις «βαρύγδουπες» αναλύσεις τους, δεν είπαν ούτε μια φορά αυτές τις μέρες πως τα παλαιστινιακά εδάφη είναι κατεχόμενα από το κράτος του Ισραήλ. Μια κατοχή που επιβλήθηκε από το 1947-1948, που διαιρέθηκε η παλαιστινιακή γη και ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ, και διαιωνίζεται μέχρι σήμερα, με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, μέσα στον διαρκή και εντεινόμενο ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό για τον έλεγχο της περιοχής.

Δεν είπαν ούτε μια φορά πως εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι εκδιώχθηκαν από τα εδάφη τους. Πραγματικό ξερίζωμα, σχεδιασμένη αρπαγή εδαφών και εκτόπιση πληθυσμού. Το Ισραήλ πήρε τον έλεγχο 774 παλαιστινιακών πόλεων και χωριών, εκ των οποίων 531 καταστράφηκαν ολοσχερώς και τα υπόλοιπα πέρασαν στο κατοχικό κράτος.

Αυτά κρύβουν οι απολογητές της κατοχής !

ΚΡΥΒΟΥΝ…

Πως περισσότεροι από εκατό χιλιάδες (100.000!) Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές στρατιωτικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις.
Πως υπάρχουν περίπου 6,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι πρόσφυγες(στοιχεία ΟΗΕ 2020), το 30% των οποίων ζει σε 58 επίσημους προσφυγικούς καταυλισμούς .Και ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει τους χιλιάδες μη καταγεγραμμένους πρόσφυγες. Μόνο στην Ελλάδα το 2023, στους 8.820 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που έφτασαν, το μεγάλο μέρος, το 22%, είναι από την Παλαιστίνη και ακολουθούν από άλλες χώρες που έχουν πληγεί από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, όπως το Αφγανιστάν, η Συρία κ.ά.

ΚΡΥΒΟΥΝ …

Ότι ο αριθμός των πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές υπολογίζεται σε πάνω από 5.000, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών, ηλικιωμένων, χρόνια πασχόντων και επιπλέον 1.200 «διοικητικοί κρατούμενοι», που είναι φυλακισμένοι χωρίς δίκη.

ΚΡΥΒΟΥΝ …

Ότι χρόνο με τον χρόνο συρρικνώνονται τα παλαιστινιακά εδάφη. Οτι η Δυτική Οχθη, που στο 60% ελέγχεται από τις κατοχικές δυνάμεις, περικυκλώθηκε από το «τείχος της ντροπής» και κάθε πόλη, γειτονιά και χωριό ελέγχεται από «ζώνες ασφαλείας» και εκατοντάδες φυλάκια («σημεία ελέγχου»), όπου Ισραηλινοί στρατιώτες με παρατεταμένα όπλα κάνουν τον βίο των Παλαιστινίων αβίωτο, συλλαμβάνουν, δέρνουν, σκοτώνουν, ανάλογα με τα κέφια τους, όπως σκότωσαν δεκάδες παιδάκια που αντιτάχθηκαν με τις σφεντόνες στους πάνοπλους κατακτητές.

ΚΡΥΒΟΥΝ..

Ότι στα παλαιστινιακά εδάφη χτίστηκαν και χτίζονται εποικισμοί (ρατσιστικό καθεστώς apartheid), εργαλεία της κατοχής και της καταπίεσης του λαού. Το 40% περίπου της Δυτικής Όχθης βρίσκεται στα χέρια των εποίκων που έχουν πολλαπλασιαστεί επτά φορές από την υπογραφή των Συμφωνιών του Οσλο το 1993 μέχρι σήμερα και από 115.000 έφτασαν τις 750.000.

ΚΡΥΒΟΥΝ …

Ότι η Λωρίδα της Γάζας είναι αποκλεισμένη από το 2007 και ο λαός υποφέρει. Μόνο την περίοδο 2008 – 2022, έχει δεχτεί για 93 μέρες θανατηφόρους ισραηλινούς βομβαρδισμούς με τραγικά αποτελέσματα, 4.240 νεκρούς και 22.902 τραυματίες, με τα επίσημα στοιχεία. Ότι εδώ και 16 χρόνια, οι περίπου 2,5 εκατομμύρια κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας ζουν τον απάνθρωπο αποκλεισμό από το ισραηλινό κράτος, με ηλεκτρικό ρεύμα 4 ή 5 ώρες τη μέρα, με ακάθαρτο τρεχούμενο νερό 3 ώρες τη μέρα, με τραγικές ελλείψεις σε στοιχειώδη αγαθά. Μόνο από την αρχή του χρόνου και πριν από τη νέα ανάφλεξη, πάνω από 220 Παλαιστίνιοι βρήκαν τον θάνατο από ισραηλινά πυρά, ανάμεσά τους δεκάδες έφηβοι και παιδιά.
Όλα αυτά προσπαθούν να βγάλουν από το κάδρο της νέας πολεμικής κλιμάκωσης και ο στραγγαλισμός 2,5 εκατομμυρίων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς νερό, ρεύμα και καύσιμα, που ανακοινώθηκε επίσημα από το Ισραήλ, παρουσιάζεται ως… «πολιορκία».

Με φόντο τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης και τη «στρατηγική σχέση» Ελλάδας – Ισραήλ, που εμπλέκει τη χώρα μας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο, όλοι τους λυσσάνε απέναντι σε οτιδήποτε ξεσκεπάζει την ευρωΝΑΤΟική μονοφωνία.

Το έργο είναι γνωστό: Όποιος καταγγέλλει το χρόνιο έγκλημα της κατοχής της Παλαιστίνης και το αναφαίρετο δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να αγωνίζεται για τον τερματισμό της είναι… φιλο-«τρομοκράτης».

Κόντρα λοιπόν σε όσους καλούν τον λαό να συνταχθεί με το κατοχικό ισραηλινό κράτος και να εμπλακεί ακόμα πιο βαθιά σε σχεδιασμούς που βρωμάνε μπαρούτι, απέναντι στους διάφορους θιασώτες των «ίσων αποστάσεων» μεταξύ θύτη και θύματος, αυτό που τώρα επείγει είναι να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, η στήριξη στον αγώνα του για ελεύθερη πατρίδα. Καμία εμπλοκή και καμία συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων της χώρας, στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.

Όλοι & όλες στο Συλλαλητήριο την Τετάρτη 18 Οκτώβρη, 7:00μμ στην Κεντρική Πλατεία!

Δυναμώνουμε τον αγώνα μαζί με του λαούς όλου του κόσμου, μαζί με το εργατικό-λαϊκό κίνημα στη χώρα μας για να ικανοποιηθούν τα δίκαια και διαχρονικά αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού.

 Τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχή. Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

 Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

 Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

 Άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, από την πολεμική εμπλοκή στην Παλαιστίνη Ουκρανία και αλλού. Να αποσυρθεί τώρα η φρεγάτα “Ψαρά” που συνοδεύει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Gerald Ford».

 Να σταματήσει να είναι η πόλη της Λάρισας ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, να φύγουν οι αμερικάνικες δυνάμεις από την 110 ΠΜ.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ