ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ: ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Σε απόγνωση και ταυτόχρονα εξοργισμένοι είναι οι πλημμυροπαθείς κτηνοτρόφοι του Αμπελώνα οι οποίοι αν και έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από την καταστροφική πλημμύρα και παρά τις αρχικές υποσχέσεις για παρουσία του κράτους και για άμεση στήριξη, είναι αναγκασμένοι να παλέψουν μόνοι τους αφού δεν έχουν κάποια βοήθεια  από πουθενά.

«Κάνουμε ότι μπορούμε μόνοι μας. Μόνοι μας πετάξαμε τις λάσπες από όσες εγκαταστάσεις έμειναν όρθιες, μόνοι μας απομακρύναμε τα χαλάσματα των ποιμνιοστασίων μας και τώρα μόνοι μας βγάζουμε και πετάμε τους τόνους κατεστραμμένων ζωοτροφών αλλά και τον μηχανολογικό εξοπλισμό αφού κανείς δεν στάθηκε δίπλα μας», σημειώνει φανερά απογοητευμένος κτηνοτρόφος που έχει υποστεί τεράστια καταστροφή, επισημαίνοντας ότι παρότι υπήρξε υπόσχεση για επίσκεψη κλιμακίων που θα έκαναν μία πρώτη εκτίμηση των ζημιών κανείς δεν έχει φανεί μέχρι σήμερα.

«Δεν είναι που δεν ήλθε κανείς, αλλά δυστυχώς ούτε και την πρώτη ενίσχυση των 4.000 € που ανακοίνωσαν για τους πλημμυροπαθείς κτηνοτρόφους ελάχιστοι την εισέπραξαν στην περιοχή μας», τονίζει με νόημα.


Από την πλευρά του ο πρόεδρος Ζήσης Παρλίτσης επιβεβαίωσε το πρόβλημα λέγοντας ότι στην παρούσα φάση οι κτηνοτρόφοι που δεν ξέρουν πώς θα στεγάσουν τα κοπάδια τους και πώς θα προμηθευτούν ζωοτροφές είναι αναγκασμένοι να βάλουν βαθιά το χάρι στην τσέπη για να καθαρίσουν εγκαταστάσεις, να πετάξουν ζωοτροφές και χαλάσματα και δυστυχώς το κράτος απουσιάζει εκνευριστικά.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ