Η ΤΑΙΝΙΑ «ΘΥΜΩΜΕΝΟ ΨΑΡΙ» ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ Κ. ΧΑΛΙΑΣΑ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Γυρίστηκε στη Μαρμαρίνη Αγίας με ηθοποιούς μέλη της οικογένειας του σκηνοθέτη

H ταινία μικρού μήκους “Θυμωμένο Ψάρι” έκανε την πρεμιέρα της στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας και απέσπασε την ειδική μνεία της επιτροπής.

Η προβολή έγινε στο ιστορικό σινεμά Ideal και η υποδοχή από κοινό και επιτροπή ήταν θερμή. Στην τελετή λήξης του φεστιβάλ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η επιτροπή ανακοινώνοντας τη διάκριση της ταινίας, ανέφερε δημοσίως το σκεπτικό της: «Σε μία ταινία που αντιμετώπισε ένα δύσκολο θέμα με μια απρόβλεπτη και τολμηρή φόρμα προσπαθώντας να κατανοήσει την άγρια καρδιά ενός παιδιού που δεν μπορεί να συμβιβαστεί με το ασυμβίβαστο του θανάτου. Κάτι που δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την υπέροχη ερμηνεία του μικρού πρωταγωνιστή Κωνσταντίνου Καλτσά».

Η ταινία αποτελεί οικογενειακή υπόθεση, καθώς οι Λαρισαίοι καλλιτέχνες Σοφία Χαλιάσα (καθηγήτρια μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας) ο εννιάχρονος γιος της Κωνσταντίνος Καλτσάς και ο σκηνοθέτης Κώστας Χαλιάσας, ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας στα lockdowns του κορονοιού, στο χωριό Μαρμαρίνη Λάρισας, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Αγιάς. Η ταινία είναι έτοιμη να συνεχίσει το ταξίδι της σε διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Κώστας Χαλιάσας
Ηθοποιοί: Σοφία Χαλιάσα, Κωνσταντίνος Καλτσάς
Παραγωγή: Rainbow Productions

Trailer: https://youtu.be/Nv93IOM1D8o

Κριτική επιτροπή:
ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΡΑΝΤΖΗΣ, σκηνοθέτης και σεναριογράφος(“Ευτυχία” 2019), Πρόεδρος
ΟΡΦΕΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΔΗΣ, ηθοποιός
ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ, εκδότρια
ΒΙΚΥ ΜΙΧΑ, παραγωγός
ΠΟΛΥ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ, κριτικός

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ