ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση της διοίκησης του συλλόγου εκπαιδευτικών α/βαθμιας Λάρισας

Από την περίοδο της Πανδημίας μέχρι και σήμερα το ΠΥΣΠΕ Λάρισας συνεχίζει να συνεδριάζει με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ χωρίς να συντρέχουν σήμερα υγειονομικοί λόγοι.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ΠΥΣΠΕ Λάρισας είναι το μοναδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Επικράτεια που συνεδριάζει με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ.

Πράξεις και παραλείψεις της διοίκησης υπονομεύουν το ρόλο των μελών του Συμβουλίου με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η εγκυρότητα και η αξιοπιστία αναφορικά με τη λειτουργία του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ότι τα μέλη του συμβουλίου ενημερώνονται παρά την αντίθεσή τους, λίγες ώρες πριν, τόσο για την ώρα της συνεδρίασης όσο και για την Ημερήσια Διάταξη των θεμάτων. (Η πρόσκληση σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ν. 2690/1999 (ΦΕΚ Α’ 45) γνωστοποιείται από τον γραμματέα, στα μέλη του συλλογικού οργάνου τουλάχιστον σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν από τη συνεδρίαση…

Η προθεσμία αυτή μπορεί, σε περίπτωση κατεπείγοντος, να συντμηθεί, η πρόσκληση όμως, τότε, πρέπει να είναι έγγραφη και να βεβαιώνονται σε αυτήν οι λόγοι που κατέστησαν τη σύντμηση αναγκαία).

Δυστυχώς η Διοίκηση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θέλει να κατανοήσει ότι το ΠΥΣΠΕ είναι ένα Συλλογικό Όργανο και τα πέντε (5) μέλη συμμετέχουν ισότιμα.

Καλούμε και τα τέσσερα (4) μέλη του ΠΥΣΠΕ Λάρισας να καταθέσουν άμεσα πρόταση στο Συμβούλιο για επιστροφή του ΠΥΣΠΕ Λάρισας στις δια ζώσης συνεδρίασης, στην επιστροφή στην κανονικότητα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ