ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΛΑΡΙΣΑ

«Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού – καμιά εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο!». Αυτό το μήνυμα στάλθηκε από τη συγκέντρωση – συναυλία που οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο και η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, με τη συμμετοχή και στήριξη εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και άλλων μαζικών φορέων.

Στη συγκέντρωση, που λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών έγινε στο αμφιθέατρο του 4ου δημοτικού σχολείου, παρευρέθηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Τυρνάβου με την «Λαϊκή Συσπείρωση», Στέλιος Τσικριτσής.

Την εκδήλωση άνοιξαν μουσικοί της πόλης, μέλη του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου: Νίκος Ζούκας, Μάκης Τοπουζλής, Βασίλης Καρμίρης, Ηλίας Νικολαΐδης, με τραγούδια για το λαό και τα παιδιά της Παλαιστίνης, για το δικαίωμά τους στη ζωή και στην πατρίδα. Στην συνέχεια ακολούθησαν χαιρετισμοί από εκπροσώπους των φορέων που στήριξαν την εκδήλωση.

Ο Μαρσέλ Βελικάι, πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών του τμήματος ψηφιακών συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «οι φοιτητές της Λάρισας έχουμε ιδανικά, καρδιά, σκέψη και αυτή βρίσκεται στο πλευρό των λαών που παλεύουν για λευτεριά. Καταδικάζουμε τις αποτρόπαιες εικόνες της σφαγής αμάχων, γυναικών και παιδιών και την εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό». Ταυτόχρονα κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο μαθητικό – φοιτητικό συλλαλητήριο της Δευτέρα 6/11 στις 12:30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Εκ μέρους των απεργών της efood μετέφερε το απεργιακό κλίμα στην συγκέντρωση ο πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου efood Λάρισας, Αντώνης Μπομπότης, δηλώνοντας πως «η πλατφόρμα της efood σήμερα νέκρωσε με την καθολική συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία, ενώ οι δρόμοι των μεγάλων πόλεων έχουν γεμίσει με τα μηχανάκια των συναδέλφων που διαβεβαιώνουν την εταιρεία και την εργοδοσία ότι η σημερινή απεργιακή μάχη είναι μόνο η αρχή! Ταυτόχρονα με τις διεκδικήσεις μας για επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, ζωή με αξιοπρέπεια, παλεύουμε για το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού για ελεύθερη πατρίδα». Τέλος ευχαρίστησε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας που στήριξε και στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην efood από την πρώτη στιγμή καθώς και για το κάλεσμα του στη σημερινή συγκέντρωση.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο Χρήστος Μπίκας, ταμίας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως «…τα 3.500 χιλιάδες νεκρά παιδιά στην Παλαιστίνη θα μπορούσαν να είναι μαθητές μας. Έχουμε χρέος και ευθύνη να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας στο παλαιστινιακό λαό με κάθε τρόπο. Να δυναμώσει η πάλη μας για απεμπλοκή της χώρας μας από το μακελειό…».

Εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης χαιρέτισε την εκδήλωση η πρόεδρος της, Δήμητρα Παπαστεργίου που, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: «η ελληνική κυβέρνηση εμπλέκεται ενεργά στον πόλεμο που παίρνει όλο και ευρύτερες διαστάσεις. Ενεργοποίησε άμεσα όλο το πλέγμα των στρατιωτικών διευκολύνσεων που προβλέπουν οι στρατιωτικές συμφωνίες για τις βάσεις με τις ΗΠΑ, με τη Γαλλία, όπως και με το ίδιο το Ισραήλ, ενέταξε τρεις ελληνικές φρεγάτες στον Νατοϊκό σχεδιασμό που ξεδιπλώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο και ανοιχτά της Γάζας, έκανε αποχή στην ψηφοφορία για το ψήφισμα του ΟΗΕ που ζητάει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Με επισκέψεις – και μάλιστα του πρωθυπουργού – και ενθάρρυνση στην ισραηλινή κυβέρνηση, φροντίζει να είναι στις πρώτες θέσεις στο αιματηρό κουβάρι συμφερόντων της Ανατολικής Μεσογείου. Υπάρχουν πληροφορίες ότι η κυβέρνηση δηλώνει διατεθειμένη ακόμη και να διευκολύνει τα σχέδια για εκδίωξη των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας, “φιλοξενώντας” ένα τμήμα τουλάχιστον των ξεριζωμένων!

Η “στρατηγική σχέση” Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ με την σφραγίδα των ΗΠΑ δεν είναι προς το “εθνικό συμφέρον”, αλλά φέρνει ακόμα πιο κοντά την άμεση εμπλοκή της χώρας σε μια γενικευμένη σύρραξη, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον λαό. Εμείς το φιλειρηνικό, αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα – όπως εκφράζεται από την ΕΕΔΥΕ- χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τη γενναία αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού, εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή μας στον δίκαιο και ηρωικό αγώνα του».

Την κεντρική ομιλία στην εκδήλωση πραγματοποίησε ο Ιάσονας Ακριβός, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λάρισας ο οποίος επισήμανε τα έξης: «Βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να εκφράσουμε ακόμη μια φορά την αλληλεγγύη μας στο ηρωικό λαό της Παλαιστίνης που δίνει την μάχη για την λευτεριά του , απέναντι στις κατοχικές δυνάμεις του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ. Αυτό το κράτος δολοφόνο που επικαλείται την “τρομοκρατία” για να δικαιολογήσει την πολύχρονη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών και την κατοχική βία, που ευθύνεται για τα τεράστια εγκλήματα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Τρομοκράτης είναι το αστικό κράτος του Ισραήλ που διαπράττει γενοκτονία σε βάρους του Παλαιστινιακού λαού.

Η ελληνική κυβέρνηση διαλαλεί την στήριξη του κράτους τρομοκράτη του Ισραήλ από πρώτη στιγμή, στέλνοντας την φρεγάτα ΨΑΡΑ και ΑΝΤΡΙΑΣ σαν συνοδεία του αμερικάνικου αεροπλανοφόρου αλλά και με την μετατροπή της Σούδας, της 110 ΠΜ στην πόλη μας ,της 112 ΠΜ στην Ελευσίνα σε προκεχωρημένα φυλάκια για τις αμερικανικές επιχειρήσεις υποστήριξης των εγκλημάτων του κράτους του Ισραήλ . (…)

Από αυτό εδώ το βήμα θέλουμε να καταγγείλουμε και τον ρόλο της δημοτικής αρχής της Λάρισας που στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, που κατέβασε το γιγαντοπανό του ΕΚΛ για την αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης, δείχνοντας τι ρόλο παίζουν αυτές οι δυνάμεις της τοπικής διοίκησης που είναι σε πλήρη στοίχιση με την κυρίαρχη πολιτική και την κυβέρνηση. Αποδεικνύεται ότι το μόνο δικαίωμα στον λαό της Παλαιστίνης που αναγνωρίζουν είναι αυτό της σιωπής και όχι της αντίστασης και της απελευθέρωσης από την κατοχή».

902.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ