ΕΛΑΣΣΟΝΑ: 1 ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΑΤΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗΣ, ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Εξετάζεται η εμπλοκή του και σε άλλες περιπτώσεις απάτης

Συνελήφθη, χθες (9-11-2023) το πρωί στην Ελασσόνα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, ένας αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου, καθώς και σε βάρος άγνωστων, μέχρι στιγμής, συνεργών του, σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για απόπειρα απάτης και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, χθες το πρωί στην Ελασσόνα, ηλικιωμένη ημεδαπή δέχτηκε τηλεφωνική κλήση στο σταθερό τηλέφωνο της οικίας της από άνδρα, ο οποίος, αφού προφασίστηκε ότι συγγενικό της πρόσωπο «δήθεν» νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο και έχρηζε άμεσης χειρουργικής επέμβασης, της απαίτησε να παραδώσει το χρηματικό ποσό των -75.000- ευρώ σε άλλο άτομο που βρισκόταν έξω από την οικία της.

Η παθούσα θα παρέδιδε το χρηματικό ποσό των -9.000- ευρώ σε άτομο που βρισκόταν έξω από την οικία της, ωστόσο μετά την ενημέρωση και την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, εντοπίστηκε ο δράστης και ακινητοποιήθηκε.

Από την κατοχή του κατασχέθηκε -1- κινητό τηλέφωνο, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του βρέθηκε και κατασχέθηκε -1- μαχαίρι, τύπου στιλέτο. Κατασχέθηκε, επίσης, το προαναφερόμενο όχημα.

Επιπλέον, εξετάζεται η εμπλοκή του συλληφθέντα και σε άλλες δύο περιπτώσεις απάτης που διαπράχθηκαν κατά τον προηγούμενο μήνα στη Βέροια και στις Σέρρες, αποσπώντας -12.000- ευρώ και -10.000- ευρώ και χρυσές λίρες, αντίστοιχα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας συνιστά:
• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθούν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα ότι συγγενικό σας πρόσωπο έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα ή με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο, χειρουργική επέμβαση). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
• Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού-συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
• Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
• Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
• Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ