Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΘΥΜΙΣΕ ΣΤΟΝ Μ. ΒΟΡΟΔΗ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ «ΣΕΝΤΡΑΡΕ» ΤΟΝ ΚΩΝ. Α. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Τον τρόπο που «σέντραρε» ο Μάκης Βορίδης τον Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα μέσω απάντησής του σε κοινοβουλευτική Ερώτηση θύμισε στον υπουργό Επικρατείας ο Βασίλης Κόκκαλης από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Κόκκαλης θύμισε την Ερώτηση που είχε καταθέσει στον τότε υπουργό Εσωτερικών αναφορικά με τη σκανδαλώδη μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη της Λάρισας και ανέγνωσε το εξής απόσπασμα από την απάντηση του Μ. Βορίδη:

«Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι ο επανακαθορισμός του ανώτατου ορίου ηλικίας διορισμού για τους προαναφερόμενους κλάδους του προσωπικού του ΟΣΕ, μεταξύ των οποίων και για τον κλάδο ΔΕ Σταθμαρχών, από το 28ο έτος στο 42ο, πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς του εν λόγω υπαλλήλου και σε κάθε περίπτωση το 48ο έτος ηλικίας ως ανώτατο όριο ηλικίας διορισμού δεν προέκυπτε από τις κείμενες διατάξεις».

Από την απάντηση του σημερινού αντ΄ αυτού του πρωθυπουργού συνάγεται πως το ηλικιακό όριο ήταν 28 και ούτε καν 42 χρονών τη στιγμή μάλιστα που ο σταθμάρχης μετατάχθηκε στην ηλικία των 59 ετών.

«Εσείς σε Ερώτησή μου “καρφώσατε” τον κ. Καραμανλή» ανέφερε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως ενεχείρισε την απάντηση του Μ. Βορίδη στον εφέτη ανακριτή και ασκήθηκε ποινική δίωξη. «Εάν το υπουργείο εξασφάλιζε το αδιάβλητο, ο συγκεκριμένος κύριος θα ήταν σταθμάρχης; Όχι…» ξεκαθάρισε, με τον Μ. Βορίδη να μην παίρνει τον λόγο για να απαντήσει.

documentonews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ