ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ!

Από αναγνώστρια που θέλει να υπογράφει με το ψευδώνυμο «Teliakpavla» πήραμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο:

Σε μια κοινωνία που έχει βαλθεί με νύχια και με δόντια να αυτοκαταστραφεί, δεν είναι καθόλου περίεργο που τα πάντα είναι “ανάποδα”. Το αφύσικο έγινε ξάφνου φυσικό και πέρασε στην καθημερινότητα των ανθρώπων σαν να συνέβαινε πάντα!!

Το άκρως σοβαρό είναι ότι όλες οι κοινωνίες παγκοσμίως οδεύουν ταυτόχρονα στον ίδιο δρόμο. Δεν  είναι άξιο απορίας γιατί συνέβη αυτή η παγκόσμια αλλαγή, μια και οι πολίτες αυτών κοινωνιών έχουν πρώτιστο καθήκον την διασφάλιση των αγαθών που κάνουν την ζωή τους πιο “εύκολη”.

Αυτά τα αγαθά δοθήκαν στους πολίτες αφειδώς με την πρόοδο της τεχνολογίας και της επιστήμης. Έγιναν το “τυράκι” στην φάκα που στήθηκε γι’ αυτούς.

Το αντάλλαγμα για την απόκτηση όλων αυτών των αγαθών ήταν εάν και μοναδικό. Ο προσωπικός τους χρόνος!. Όταν υπάρχει προσωπικός χρόνος υπάρχει και η δυνατότητα του “φιλοσοφείν”. Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο όπου ο χρόνος τους πλέον δεν επαρκεί για περαιτέρω ανάλυση της ίδιας τους της ύπαρξης, μια και ότι απομένει στο τέλος της μέρας, είναι αφιερωμένο στην ανάπαυση όχι μόνον του σώματος αλλά και του μυαλού.

Αλλά τότε.. ποιος αποφασίζει? Εάν   νομίζετε ότι αποφασίζει ο “κουρασμένος “ πολίτης πολύ φοβούμαι ότι κάνετε μέγα λάθος, γιατί όταν είσαι κουρασμένος θέλεις έτοιμο φαΐ στο πιάτο!! Τον ρόλο λοιπόν αυτό, ανέλαβαν οι “χορηγοί” των αγαθών. Ετσι  θα τους ονομάσω. Οι  χορηγοί λοιπόν έχουν χαράξει τους “δρόμους” στους οποίους οι πολίτες περπατούν.

Έχουν χαράξει τις ιδέες τις οποίες οι πολίτες θα ασπαστούν. Έτοιμο φαΐ στο πιάτο στην κυριολεξία!!

Τελειώνω έχοντας την πεποίθηση ότι υπάρχουν ακόμη πολίτες που δεν έχουν παραδώσει όλο τους τον χρόνο στους “χορηγούς” και έτσι έχουν ακόμη την δυνατότητα του φιλοσοφείν. Το γιατί οι “χορηγοί” έχουν κάνει το μαύρο, άσπρο ,θα το διαβάσετε σε μια επόμενη κατάθεση ψυχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ