Π.Ε.Σ.Ε.Κ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΗΛΙΑ ΣΜΗΛΙΟ

Ο Ηλίας Σμήλιος – δάσκαλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης- παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας από τη διευθύντρια Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Η δίωξή του δεν έχει να κάνει με κάποιο παράπτωμα στο παιδαγωγικό και διδακτικό του έργο. Διώκεται επειδή υπερασπίστηκε συνανθρώπους του, που κινδύνευαν να χάσουν το σπίτι τους. Επειδή συμμετείχε στο Κίνημα κατά των πλειστηριασμών και της αρπαγής των κατοικιών απλών ανθρώπων, από τα αδίσταχτα κερδοσκοπικά funds και τις Τράπεζες.

Κατηγορείται για ” ανάρμοστη και αναξιοπρεπή συμπεριφορά υπαλλήλου εκτός υπηρεσίας” !! Μολονότι ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας ορίζει πως : ” Σε καμιά περίπτωση δεν συνιστά ανάρμοστη συμπεριφορά ή αναξιοπρεπή… η άσκηση συνδικαλιστικής, πολιτικής ή κοινωνικής δράσης.”
Είναι ξεκάθαρο πως η δίωξη του Ηλία Σμήλιου γίνεται για εκφοβισμό. Επιχειρείται η στοχοποίηση και η παραδειγματική τιμωρία αυτών που σηκώνουν ανάστημα στις επιλογές της εξουσίας. Διώκουν όσους τολμούν να αντιστέκονται, και θέλουν να παραμείνουν συνεπείς και ενεργοί πολίτες.

Σέρνουν σε Πειθαρχικά και διώξεις αγωνιστές προκειμένου να επιβάλουν “ζωή νεκροταφείου” στην κοινωνία μας !
Εμείς οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί δηλώνουμε πως θα αντιπαλέψουμε κάθε προσπάθεια να ποινικοποιηθεί η συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες και η αλληλεγγύη σε όσους την έχουν ανάγκη. Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του εργατικού κινήματος για την κατάργηση του αντιδραστικού δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα.

Σε μια εποχή που η αντιλαϊκή πολιτική τείνει να γίνει “κανονικότητα” εμείς θα υπερασπιζόμαστε, με όσες δυνάμεις έχουμε, θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα : Υγεία, Παιδεία, Στέγη.

Θα είμαστε στο πλευρό των πιο ευάλωτων. Και ιδιαίτερα στο πλευρό εκείνων που συνεχίζουν να αγωνίζονται για τις ανάγκες των απλών ανθρώπων και να υπερασπίζονται το δίκιο τους και τα δικαιώματά τους.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ