ΝΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ.: ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΩΛ

Δείτε την ανακοίνωση της οργάνωσης

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Λάρισας οφείλει να στηρίξει την αυτοτέλεια και αυτονομία του ΔΩΛ.
Η δημοτική αρχή της πόλη μας έγκαιρα προχώρησε στις απαραίτητες διαδικασίες, σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ και έθεσε το ζήτημα της διατήρησης των τριών Νομικών Προσώπων (Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, Δημοτικό Ωδείο και Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείου Λάρισας – Γιώργος και Λένα Γουργιώτη» στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η απόφαση που πάρθηκε ήταν ομόφωνη χωρίς τοποθέτηση από την παράταξη της νέας Δημοτικής Αρχής.

Παρά ταύτα η απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση του Δημοτικού Ωδείου ως αυτόνομου Νομικού Προσώπου έχει ήδη ληφθεί και δημοσιοποιηθεί.

Ως ΠΑΣΟΚ στηρίζουμε και διεκδικούμε ξεκάθαρα και με δυνατή φωνή την αυτοτέλεια και την αυτονομία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και τη διατήρησή του ως Νομικό Πρόσωπο.

Αστερίσκοι και υπεκφυγές για τόσο σοβαρά ζητήματα δε χωρούν.

Οι δημότες θέλουν σοβαρή εκπροσώπηση, που ως βασικό άξονα έχει την προαγωγή του πολιτισμού, της ποιότητας και του επιπέδου ζωής. Δεν έχουν συνηθίσει στη χλιαρή αντιμετώπιση τόσο σοβαρών ζητημάτων. Η κομματική ταύτιση δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να αποτελεί το νούμερο ένα κριτήριο για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των δημοτών.

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να σταθούν στο ύψος τους και να υπερασπιστούν το δίκαιο αίτημα του λαρισαϊκού λαού με στόχο την ανατροπή της συγκεκριμένης απόφασης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ