ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 1ου ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΤΑΙΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+

Στη Διακρατική Συνάντηση εταίρων εταίρων του προγράμματος ERASMUS+ “Young Eco Inspectors” που διοργανώθηκε στην Κότσανη της Β. Μακεδονίας στις 1-3 Δεκεμβρίου 2023 συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Αντιγόνη Καρύτσα και Μαρία Μπέλτσιου.

Οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους εκπροσώπους των υπολοίπων εταίρων ενημερώθηκαν για την τελική φάση υλοποίησης του project, το οποίο βασίζεται στην προσέγγιση STEM και συμπεριλαμβάνει την εμπλοκή των μαθητών στην διδασκαλία των θετικών μαθημάτων με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού και παράλληλα εκπαιδεύθηκαν στη χρήση της ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας καταγραφής των μετρήσεων.

Στην τελευταία φάση, τη διαγωνιστική του project, οι μαθητές/τριες με τους καθηγητές/τριές τους προχωρούν σε μετρήσεις και καταγραφές της ρύπανσης του αέρα και της μόλυνσης του νερού στο αστικό περιβάλλον, στοχεύοντας παράλληλα στην ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση μαθητών/τριών ενόψει της υφιστάμενης κλιματικής αλλαγής, καλλιεργώντας την περιβαλλοντική συνείδηση και τη διακρατική συνεργασία με τους μαθητές/τριες των σχολείων της Βουλγαρίας και της Β. Μακεδονίας.

Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων/νο Αγοραστό και την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Τάνια Δόκου για την παραχώρηση του τόμου «Θεσσαλία. Ιστορία και Πολιτισμός» που δωρίσθηκε στους εταίρους του project.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ