ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Οπως είχε προαναγγείλει ο δήμαρχος Τυρνάβου Γ. Κόκουρας στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου υπογράφηκε χθες η σύμβαση του δήμου με τον ανάδοχο του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΟΔΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ».

Ειδικότερα, χθες υπογράφηκε στο Δημαρχείο Τυρνάβου η σύμβαση παρουσία του Δημάρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα, του εκπροσώπου της κατασκευαστικής Αθ. Γκουντούρα και στελεχών της υπηρεσίας Τεχνικών Εργων του δήμου.

Το έργο αφορά την ανάπλαση της εισόδου της πόλης του Αμπελώνα επί της οδού Λαρίσης και  σύμφωνα με τη μελέτη στοχεύει:

− Στην βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού της οδού, εξασφαλίζοντας την οδική ασφάλεια τόσο των οδηγών όσο και των πεζών που κινούνται στην περιοχή.

− Στον ανασχεδιασμό των πεζοδρομίων με νέα υλικά, όδευση τυφλών και πρόσβαση με ράμπες ΑΜΕΑ, εξασφαλίζοντας την καλύτερη πρόσβαση των πεζών.

− Στην βελτίωση των ρείθρων για την καλύτερη απορροή των όμβριων υδάτων.

Σήμερα η οδός Λαρίσης φωτίζεται αποκλειστικά από της κολώνες της ΔΕΗ και ο φωτισμός αυτός δεν είναι επαρκής, τα πεζοδρόμια είναι σε κακή κατάσταση με συνέπεια τη δυσκολία στην πρόσβαση των πεζών και τα όμβρια ύδατα σε κάποια σημεία δεν απορρέουν σωστά στα φρεάτια με συνέπεια να λιμνάζουν.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ