ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ 9ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κων/νος Κούμας» επισκέφτηκε το τμήμα Α2 του 9ου Γυμνασίου Λάρισας, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023, με στόχο την προώθηση της φιλαναγνωσίας και την καλλιέργεια της εξωστρέφειας.

Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν από την κ. Ειρήνη Κολλάτου στους χώρους της βιβλιο-θήκης και ενημερώθηκαν για την ιστορία της, τον τρόπο δανεισμού και ταξινόμησης των βιβλίων, καθώς και για την ύπαρξη παλαίτυπων βιβλίων, που φυλάσσονται σε ειδικό χώρο. Στη συνέχεια συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωρίζω τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της πόλης μου», που πραγματοποιήθηκε από την κ. Βάγια Γκουντουβά.

Οι μαθητές/τριες έγιναν «μικροί βιβλιοθηκονόμοι», καταλογράφησαν, ταξινόμησαν, αναζή-τησαν βιβλία και συμμετείχαν σε παιχνίδι γνώσεων και παντομίμας, ενισχύοντας τη συ-νεργασία και τη δημιουργικότητά τους.

Με την πολύτιμη συμβολή των υπευθύνων της βιβλιοθήκης τα παιδιά επέδειξαν έντονο ενδιαφέρον για κάθε ξεχωριστή δράση και είχαν την ευκαιρία να βιώσουν πολυποίκιλα την επαφή με τον μαγικό κόσμο των βιβλίων. Τους μαθητές/τριες συνόδευσαν οι εκπαι-δευτικοί Τριανταφύλλου Αναστασία ΠΕ02 και Αλίγκα Βασιλική ΠΕ02.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ