ΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΑΖΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Ένα σημαντικό βήμα στον συντονισμό του αγώνα τους για ουσιαστικά μέτρα στήριξης και αποκατάστασης, αποζημιώσεις στο 100%, αναπλήρωση και προστασία του λαϊκού εισοδήματος, πραγματική θωράκιση από φυσικές καταστροφές, με την υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, κάνουν μαζικοί φορείς και επιτροπές πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας, με το μεγάλο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο που οργανώνουν το Σάββατο 16 Δεκέμβρη στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία Λάρισας.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και καλούν, μεταξύ άλλων, τα Εργατικά Κέντρα Λάρισας και Καρδίτσας, οι 4 Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, οι επιτροπές πλημμυροπαθών Ν. Σμύρνης, εργατικών κατοικιών Γιάννουλης, Αγίου Θωμά, Φαλάνης, ΑΤΑ, από τη Λάρισα και Φαρκαδόνας, Μ. Καλυβίων, Αμπελακίων Τρικάλων, το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας, οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών Λάρισας και Καρδίτσας καθώς και άλλοι μαζικοί φορείς.

Οι μαζικοί φορείς παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη τύπου με την οποία κάλεσαν να παρθούν αποφάσεις συμμετοχής κι από άλλους φορείς με στόχο να γεμίσει από κόσμο η κεντρική πλατεία της Λάρισας στις 16 Δεκέμβρη.

Ο Γιάννης Σκόκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι, ” απευθύνουμε ένα μεγάλο πλατύ κάλεσμα σε όλο τον απλό κόσμο της Θεσσαλίας, στο λαό της να δώσει την δίκη του αποφασιστική απάντηση, “πλημμυρίζοντας” την Κεντρική Πλατεία της Λάρισας ,στο μεγάλο Πανθεσσαλικό Συλλαλητήριο που οργανώνουμε.

Ένα συλλαλητήριο που έχει στην αιχμή του την άμεση αποκατάσταση και την προστασία της ζωής μας, στο 100%, χωρίς εκπτώσεις και αστερίσκους.

«Καλούμε όλους τους φορείς τα Σωματεία της περιοχής μας, πέρα κι από όσους πήραν μέρος στην Σύσκεψη στις 26/11, να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις αυτήν προσπάθεια. Είναι ώρα ευθύνης! Να μπούμε μπροστά στην οργάνωση του αγώνα και της διεκδίκησης ! Να συνεδριάσουν τα ΔΣ, να αποφασίσουν και να οργανώσουν όλες τις προϋποθέσεις για την επιτυχία του Συλλαλητηρίου! Να δώσουμε μαζική, αποφασιστική απάντηση σε όλη αυτή την κατάσταση που ζούμε. Στην ενότητα βρίσκεται η δύναμη μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γ, Σκόκας.

Ο Γιώργος Καπράνας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, «πριν προλάβουμε να συνέλθουμε από τις καταστροφές του “Ιανού” τρία χρόνια πριν, ζήσαμε ακόμα μια, μεγαλύτερη αυτή τη φορά καταστροφή. Η κατάσταση στα χωριά αλλά και συνολικά στην περιοχή είναι απελπιστική. Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο και καλούμε σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους, τους αγρότες, όλο το λαό».

Ο Θάνος Κουτσούκης, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, «τα στάσιμα νερά στην περιοχή της λίμνης Κάρλα έχουν επιπτώσεις στη δημόσια υγεία. Την ίδια ώρα σε πολλά φαρμακεία στα χωριά και στις πόλεις δεν υπάρχει επάρκεια φαρμάκων, ενώ και οι πλημμυροπαθείς δεν έχουν δωρεάν πρόσβαση όπως είχε ανακοινωθεί».

Ο Τάσος Τσιαπλές, εκ μέρους της επιτροπής πλημμυροπαθών εργατικών κατοικιών Γιάννουλης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι, «η κυβέρνηση εδώ και λίγο καιρό έδωσε σε έναν αριθμό πλημμυροπαθών κατοίκων ισογείων διαμερισμάτων και όχι στο σύνολό τους, από 1.200 έως 6.600 ευρώ, ενώ οι ζημιές είναι τουλάχιστον πενταπλάσιες σε αξία, αφού στην πλειοψηφία των ισογείων διαμερισμάτων καταστράφηκε και πετάχτηκε το σύνολο της οικοσκευής.

Η Λίτσα Γούναρη, εκ μέρους της επιτροπής πλημμυροπαθών εργατικών κατοικιών Αγίου Θωμά – Φιλιππούπολης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «ζούμε μια παρακμή. Ακόμα τα σπίτια μας έχουν μούχλα, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ για αποζημίωση. Στη γειτονιά μας δεν έχουν μαζευτεί ακόμα τα κατεστραμμένα αντικείμενα, αναπνέουμε τη σκόνη από τα βρώμικα νερά που μας “έπνιξαν”».

Οι μαζικοί φορείς διεκδικούν:

– Αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών σε όλους τους πληγέντες.

– Αναπλήρωση και προστασία του λαϊκού εισοδήματος μέτρα για την ακρίβεια, να σταματήσει η φοροληστεία.

– Τώρα έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης σε όλη τη Θεσσαλία.

Με πληροφορίες και φωτο από 902.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ